Rade Basta osnovao pokret Evropski put

Obavezno pročitajte

Ministar privrede Rade Basta objavio je na Tviteru da je formirao pokret Evropski put i da će izaći na sve predstojeće izbore.

– Danas sam registrovao pokret Evropski put (PEP) koji će uskoro prerasti u stranku i izaći će na izbore na svim nivoima. Srbija zbog svog položaja i vrednosti koje baštini pripada zapadnom svetu. Zato je prirodno mesto Srbije članstvo u Evropskoj uniji – napisao je Basta.

- Advertisement -

Dodao je da se pokret Evropski put zalaže za ubrzanje pridruživanja Srbije EU i sprovođenje neophodnih reformi.

– Prioritet je očuvanje mira i stabilnosti, unapređivanje demokratije, poštovanje ljudskih i manjinskih prava i uvažavanje dostojanstva i jednakosti. Od velikog značaja je nastavak razvoja Srbije kako bismo svim građankama i građanima naše države obezbedili što bolje uslove za život. Budućnost Srbije je u Evropskoj uniji. Zato ću u narednom periodu izaći na sve izbore koji budu raspisani. Jer nema nazad. Srbija pobeđuje. Živela Srbija – dodao je Basta.

Rade Basta FOTO: ATA ImagesRade Basta FOTO: ATA Images

Podsećamo, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je podneo zahtev da ministar privrede Rade Basta bude smenjen i dodao da za JS on više nije ni član te stranke ni ministar u Vladi.

– Radetu Basti je dat rok da podnese ostavku na sve funkcije na koje ga je predložila JS, što uključuje i funkciju ministra za privredu u Vladi Srbije. Podsećam da je na sednici Predsedništva JS koja je održana 10. aprila u Jagodini jednoglasno doneta odluka o smeni Baste sa mesta potpredsednika stranke – naveo je u Marković u saopštenju.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Zelenski: Potrebne su nam „samo“ tri pobede

Ukrajina mora da izvojuje „pobede“ kako bi ubedila skeptike u Kongresu SAD i EU da joj pruže pomoć, kao...

Još priča na sličnu temu