Putin: Srbi su poseban i nama blizak narod

Obavezno pročitajte

SAD su raznele Severni tok, celom svetu je jasno šta se dogodilo.

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija morala da stane u odbranu Srbije tokom ratova 1990-ih godina jer su Srbi, kako je rekao, poseban i narod blizak Rusima.

- Advertisement -

„Čim su počela dešavanja u Jugoslaviji, Boris Jeljcin digao je glas u znak podrške Srbima. Nismo mogli da ne stanemo u odbranu Srba jer su Srbi poseban i nama blizak narod, sa pravoslavnom kulturom. To je narod koji je patio generacijama“, rekao je Putin u intervjuu Takeru Karlsonu, prenosi Tanjug.

 

On je dodao da su SAD su 1999. godine bombardovanjem Savezne Republike Jugoslavije prekršile međunarodno pravo.

„Time su SAD otvorile Pandorinu kutiju. Štaviše, šta je rečeno kada je Rusija protestovala i izrazila svoje negodovanje? Povelja UN i međunarodno pravo su zastareli. Sada se svi pozivaju na međunarodno pravo, ali su tada počeli da govore da je sve zastarelo“, rekao je Putin.

SAD su raznele Severni tok, celom svetu je jasno šta se dogodilo

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su Sjedinjene Američke Države raznele gasovod Severni tok i dodao da je celom svetu jasno šta se dogodilo u tom slučaju.

 

„U ovom slučaju ne treba da gledamo samo one koji su zainteresovani za tako nešto, već i one koji imaju mogućnost da to urade jer može da bude dosta onih koji su zainteresovani, ali nisu svi oni sposobni da se spuste na dno Baltičkog mora i izvedu ovu eksploziju. Te dve komponente bi trebalo da budu povezane. Ko je zainteresovan i ko je sposoban“, rekao je Putin u intervjuu Takeru Karlsonu.

Na pitanje američkog voditelja zašto ne iznese dokaze o tome i time „odnese pobedu u propagandnom ratu“, ruski predsednik je poručio da je u propagandnom ratu „veoma teško pobediti SAD, zato što Amerika kontroliše sve svetske i mnoge evropske medije“.

„Krajnji korisnici najvećih evropskih medija su američke finansijske institucije. Zar vi to ne znate? Dakle, moguće je uključiti se u ovaj posao, ali to je, da tako kažem, skupo. Možemo jednostavno da ukažemo na naše izvore informacija, ali nećemo postići rezultate. Celom svetu je jasno šta se tada dogodilo. Čak i američki analitičari direktno govore o tome. To je istina“, rekao je Putin.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu