Putin: Situacija u svetu teška i napeta

Obavezno pročitajte

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da je situacija u svetu teška i napeta i ukazao na zaoštravanje starih i otvaranje novih sukoba u nizu regiona.

Putin je, obraćajući se učesnicima 11. sastanka sekretara saveta bezbednosti zemalja Zajednice nezavisnih država (ZND), koji je danas počeo u Moskvi, rekao da se to vidi naročito na Bliskom istoku, gde je, kako je naveo, isprovocirana nova runda palestinsko-izraelske konfrontacije, u kojoj pre svega stradaju civili.

- Advertisement -

 

Prema rečima Putina, pojedine zemlje pokušavaju da potkopaju legitimne vlasti u državama ZND i veze između njih, što zahteva koordinisan kolektivni odgovor, prenosi Interfaks.

„Akcije nekih država direktno su usmerene na podrivanje legitimnih vlasti, društvene stabilnosti i tradicionalnih vrednosti u zemljama ZND, na narušavanje naših tradicionalnih bliskih trgovinskih i kulturnih veza“, rekao je predsednik Rusije.

Dodao je da se zemlje ZND i dalje suočavaju sa zajedničkim pretnjama kao što su terorizam, organizovani kriminal, trgovina drogom, ilegalne migracije, radikalizam i ekstremizam, kao i rizici u oblasti ekonomske, informacione, tehnološke i biološke bezbednosti.

 

„Sve to zahteva ne samo koordinisan kolektivni odgovor, već i veliki preventivni rad“, naglasio je Putin, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu