PUTIN: Rad odbrambene industrije ima ogromnu ulogu u jačanju suvereniteta zemlje

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Snažno pozadinsko, održivo funkcionisanje preduzeća u vojno-industrijskom kompleksu i konsolidacija društva igraju ogromnu ulogu u jačanju suvereniteta Rusije, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

„Upravo smo govorili o ogromnoj ulozi koju ima jaka pozadina, održivom poslovanju preduzeća vojno-industrijskog kompleksa i cele privrede, konsolidaciji društva u jačanju odbrane zemlje, u jačanju našeg suverenite”, rekao je Putin učesnicima skupa „Sve za pobedu!” posvećenog ratu u Ukrajini.

- Advertisement -

On je naveo da je rad u preduzećima odbrambene industrije sada kolosalan i kontinuiran, obim proizvodnje stalno raste i Rusija će postići dobre rezultate u opremanju vojske i mornarice svim vrstama konvencionalnog naoružanja.

„Iste rezultate, kao u ažuriranju strateških nuklearnih snaga, ćemo postići u opremanju vojske i mornarice čitavom linijom konvencionalnog naoružanja, uključujući i perspektivne modele nove generacije”, javlja Tanjug.

Kako je istakao, proizvodnja tenkova u Rusiji je od početka vojne operacije u Ukrajini porasla pet puta, a proizvodnja automobila sedam puta, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa učesnicima foruma.

„Od početka specijalne operacije, snabdevanje trupa raznim vrstama dronova i artiljerijske municije značajno je povećano, što se tiče lične oklopne zaštite… povećanje je bilo desetostruko, za automobilsku opremu sedam puta, ali za tenkove – petostruko. Povećanje tenkova od pet puta je pristojna cifra”, rekao je ruski lider.

Takođe je napomenuo da je proizvodnja borbenih vozila pešadije porasla više od 3,5 puta i da proizvodnja nacionalne odbrambene industrije stalno raste.

„Pogoni ruske odbrambene industrije sada rade ogroman posao, da tako kažem, u tri smene – neprekidno. Ovladava se proizvodnjom suštinski različitih vozila, a obim proizvodnje stabilno raste, iz dana u dan, iz nedelje u nedelju i iz meseca u mesec”, rekao on.

Putin je istakao da većina Rusa podržava vojsku i mornaricu, što, kako je ocenio, daje snagu za rešavanje najtežih problema.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu