Putin: Podvizi naših boraca u Ukrajini izvanredni; Mit o moći zapadne tehnike je srušen

Obavezno pročitajte

Podvizi naših boraca u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini su izvanredni, tamo se bore građani iz različitih regiona i raznih nacionalnosti i svi oni rame uz rame brane otadžbinu. Čitava zemlja se njima ponosi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na ceremoniji dodele nagrade „Zlatna zvezda“ herojima Ruske Federacije.

„Borci specijalne vojne operacije raspršili su mit o moći zapadne vojne tehnike“, naglasio je on.

- Advertisement -

Ruski predsednik je uveren da su presudne karakteristike heroja zemlje čast, osećaj odgovornosti i ljubav prema Otadžbini.

„Naša obaveza je da znamo ko su Heroji Otadžbine i da ih poštujemo, kako bi njihovi ideali i ciljevi bili dostojno nastavljeni i postali temelj budućnosti“, istakao je ruski lider.

Putin je tokom uručenja nagrada čestitao ruskim građanima predstojeći Dan Heroja Otadžbine, koji se tradicionalno obeležava 9. decembra i poručio da pri susretima sa ljudima oseća njihovo raspoloženje i težnju ka solidarnosti.

„Milioni ruskih građana su apsolutno odlučni da budu uz zemlju i pred iskušenjima se ponašaju onako kako je ispravno. Znam i osećam to, vidim to pri susretima sa našim ljudima, osećam njihovo raspoloženje i težnju ka solidarnosti“, naglasio je ruski lider.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu