16.6 C
Belgrade
уторак, 14 јула, 2020

PUTIN: Ljubav ka otadžbini – smisao života SVAKOG Rusa!

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

ZA NJIH NEMA POMOĆI: Milenu gazda izbacio iz stana zbog “korone” (VIDEO)

NEPOKRETNA Milena Grubanović Kovačević (66) sa svojom ćerkom Draganom (37) od juče spava pod vedrim nebom, na asfaltu u Golubinačkoj ulici u...
- Advertisement -
loading...

Ljubav ka svojoj zemlji je osnova života svakog građanina Rusije, na osnovu toga se zasniva i celokupna istorija zemlje, to se prenosi sa pokoljenja na pokoljenje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Na pitanje koje su karakterne osobine Rusi nasledili od generacije pobednika, Putin je rekao da bi na takva pitanja trebalo odgovarati temeljnim frazama, „koje se mogu uporediti sa grmljavinom topova dok salutiraju u čast naših pobeda“.

- Advertisement -

Ruski predsednik je istakao da je vaspitavan u porodici običnih, jedostavnih ljudi.

„To je dobro i opšte je poznato da su moji roditelji bili obični ljudi iz radničke sredine. Nisam odmah razumeo način na koji se odnose prema meni, jer mala deca uzimaju zdravo za gotovo sve što se dešava oko njih. Ali odrastajući, sve sam više shvatao da je u osnovi celog njihovog života, u svakom slučaju, od kada sam se rodio, bila želja da učine sve kako bih se formirao i odrastao, kako bih bio spreman za život i stekao obrazovanje. Shvatio sam da se njihov odnos prema meni temelji na ljubavi“, rekao je ruski lider.

Putin,
- Advertisement -

Prema njegovim rečima, analizirajući kako su se njegovi roditelji ponašali prema svojim bližnjima, prijateljima, poznanicima, uopšteno prema ljudima, kasnije je shvatio da je njihov životni smisao bila ljubav „koja ukazuje da moramo visoko ceniti sve što čini osnovu našeg života“.

„I to je, pre svega, otadžbina. Mislim da je to osnova našeg života, na kojoj počiva sva ruska istorija. Ona se svesno ili nesvesno prenosi s generacije na generaciju, u ovom slučaju sa generacije pobednika na nas“, istakao je Putin.

- Advertisement -

Putin se osvrnuo i na često pitanje kako se današnja generacija treba ponašati u uslovima neke krizne situacije, istakavši da je u krvi ruskog naroda da ne žali sebe, ukoliko to okolnosti nalažu.

„Odmah se setim junačkog ponašanja naših vojnika u Avganistanu, podviga padobranaca Pskovske divizije, koji su pokazali veliko junaštvo u uslovima koji bi se činili nemogućim za današnje vreme. To su veoma mladi momci od 19, 20, 21. godinu. Ali oni su se pokazali da su dostojni branitelja naše otadžbine koji su hrabro stali u njenu odbranu 1941. godine. Stoga mislim da je to u krvi naroda Rusije – da ne žale sebe, ako to zahtevaju okolnosti“, objasnio je Putin.

Vladimir Putin

© SPUTNIK / SERGEЙ GUNEEV

Govoreći o svom ocu, on je istakao da je on otišao na front kao dobrovoljac, iako ga nisu zvali u vojsku.

„Kada je počeo Veliki otadžbinski rat, mogao je da ostane da radi u pozadini, ali on je dobrovoljno otišao na front. Uzgred, bio je mlad, imao je 31. godinu, ali je ipak bio zreo čovek. To je za njega bio svestan izbor. Istovremeno, želeo bih da kažem da su u to vreme tako postupali milioni sovjetskih građana. On je bio jedan od njih, jedan od tih miliona. Ljude je pokretao osećaj ljubavi prema otadžbini, potreba da zaštite svoju porodicu, bližnje i svoju otadžbinu“, zaključio je ruski predsednik.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

- Advertisement -

Najnovije vesti

DAČIĆ: SPS ima odgovornost za svoje članove, za prisustvo na protestima, javni govor protiv Vučića

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da ta parija ima odgovornost za sve svoje članove, kao i za...

KOTOR U PLAMENU: Slavljenička bakljada se pretvorila u buktinju

Kotor i bakljada Kotorski vatrogasci gase požar na brdu San Đovani koji je izazvala bakljada na kotorskim bedemima. Kako...

DAMNJAN KNEŽEVIĆ: Udarali su me kolenom po glavi

Damnjan Knežević o hapšenju Danas je sramota biti policajac, to su mi potvrdili i časni policajci. Ne oni koji...

TOP 3: Lažne vesti o protestima

3 lažne vesti o protestima O protestima se ovih dana moglo čuti svašta - da iza protesta stoje vladika...

ŠEF SZO: Svet se u budućnosti neće vratiti u normalu

SZO o pandemiji Svet se neće vratiti u “doglednoj budućnosti u nekadašnju normalu”, ocenila je danas Svetska zdravstvena organizacija...
- Advertisement -