19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

PUTIN IZDAO UPOZORENJE, OVO JOŠ NIJE VRHUNAC: Veoma je važno da…

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da vrhunac epidemije virusa korona u Rusiji još nije prošao. Uzimamo u obzir i pozitivna i negativna iskustva drugih, važno je da ne učimo na svojim greškama, kazao je on


Putin je danas održao sastanak sa ekspertima o situaciji u vezi s virusom korona, merama za njeno suzbijanje, koji je prenosio kanal „Rusija 24“.

- Advertisement -

– Veoma pažljivo pratimo situaciju, uzimamo u obzir i pozitivna i negativna iskustva drugih zemalja. Još jednom ću reći – pik epidemije nismo prošli. Sada je od izuzetne važnosti da izbegnemo tuđe greške, da ne učimo iz svojih, da izvlačimo lekcije i zaključke oslanjajući se na stavove medicinskog, naučnog osoblja. I danas sam želeo da čujem mišljenje eksperat – rekao je Putin.

Ruski predsednik je ponovio da je u borbi protiv virusa najvažnije osigurati bezbednost i zdravlje ljudi.

– Ponovo vam skrećem pažnju, sve naše odluke moraju da budu srazmerne opasnosti i adekvatne. Najvažniji su bezbednost i zdravlje građana Rusije – rekao je on.

- Advertisement -

Putin se osvrnuo i na napore za proizvodnju vakcine protiv korona virusa.

– Znam da naše ustanove, zajedno s naučnicima – virusolozima, farmaceutima, lekarima, aktivno rade i na sistemu specijalne profilakse, uključujući proizvodnju vakcine, kao i na efikasnim merama lečenja virusa korona. Želeo bih da danas čujem i vaše mišljenje i ocene perspektive proizvodnje odgovarajućih preparata – rekao je Putin ekspertima na sastanku.

On je od eksperata želeo da čuje mišljenje i o tome da li se može smanjiti broj neradnih dana.

– Veoma je važno da čujemo vaše mišljenje da li se može smanjiti broj neradnih dana, kada mnoga preduzeća ne rade, da li je to moguće u skorije vreme, kakve su vaše prognoze na kraći rok – dodao je Putin.

On se našalio ističući da su sada u Rusiji svi postali stručnjaci za virusologiju. Važno je, zaključio je Putin, mišljenje pravih stručnjaka.

- Advertisement -
SourceTanjug
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti