Putin će imati 30 konkurenata za mesto predsednika Rusije

Obavezno pročitajte

U proceduri za kandidaturu na predsedničkim izborima prijavilo se više od 30 ljudi.

MOSKVA – Više od 30 ljudi podnelo je prijavu za kandidaturu za mesto ruskog predsednika, izjavila je predsednica ruske Centralne izborne komisije Ela Pamfilova.

- Advertisement -

Ona je za Tas rekla da će izborna kampanja svakako biti konkurentna, jer je očigledno da će biti više od jednog kandidata. Državljani Rusije mogu da učestvuju na predsedničkim izborima kao samostalni kandidati ili kao kandidati političkih stranaka, a da bi se prijavili za učešće u izbornom procesu moraju da podnesu odgovarajuću dokumentaciju Centralnoj izbornoj komisiji.

Samostalni kandidati moraju da podnesu dokumentaciju i da obezbede podršku grupe građana, što je učinio i aktuelni predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Sledeća obaveza je prikupljanje 300.000 potpisa podrške za kandidaturu i dostavljanje Centralnoj izbornoj komisiji do 31. januara sledeće godine.

Kandidatima koje predloži politička stranka potrebno je 100.000 potpisa. Predsednički izbori u Rusiji biće održani od 15. do 17. marta 2024. godine, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu