21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

PUKAO MU FILM: Mušterija u kafiću u Firenci pozvala policiju zbog cene kafe

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zbog cene espresa, nezadovoljni mušterija kafića u centru Firence pozvala je policiju, koja je kafić kaznila sa 1.000 evra.

Mušterija kafića „Ditta Artigianale“ u centru Firence, poznatog po kafi koja je osvojila više nagrada, naručila je espreso bez kofeina, dobila račun i zatim pozvala policiju.

- Advertisement -

Kafa ga je koštala 2 evra, a policiju je pozvao i zbog toga što cena kafe nije bila istaknuta na meniju iza šanka. Pošto je kafić po zakonu morao da izloži cenu kafe, zakon koji navodno malo koji italijanski kafić zaista poštuje, policija je vlasniku napisala novčanu kaznu od 1.000 evra.

Inače, prosečna cena kafe u Italiji godinama nije prešla 1 evro, svakako od 2000. do 2022. godine, kada je zbog globalnih povišenja cena kafe i sirovina prvi put skočila na evro i deset centi (ili evro i po u nekim krajevima).

Neposredno nakon što je dobio kaznu, vlasnik kafića Franćesko Sanapo oglasio se putem društvenih mreža, braneći svoju kafu koja, kako kaže, dolazi sa male plantaže u Meksiku, i koju negovi baristi „pripremaju sa velikom pažnjom“.

- Advertisement -

„Kaznili su me zato što se neko uvredio što je platio 2 evra za kafu bez kofeina. Možete li da verujete? I danas se neko može toliko iznervirati da mobiliše policiju, koja zbog zastarelog zakona utvrdi da smo pogrešili. Ovaj zakon se mora promeniti jer bi u suprotnom 99,9% barova i restorana lako pogrešilo“, kaže Sanapo u video obraćanju sa kaznom u rukama i dodaje da je cena kafe bila prikazana na digitalnom meniju.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti