PRVO STAVILI ‚‚KRUNU“ A ZATIM SREDILI I ‚‚OBRVU“: LA Lejkersi osigurali dinastiju! (FOTO)

Obavezno pročitajte

Dva najvažnija potpisa za NBA franšizu Los Anđeles Lejkerse su se oba dogodila u rasponu od samo dva dana. Prvo je u sredu Lebron Džejms produžio ugovor sa ekipom iz Kalifornije na još dve godine, da bi u četvrtak i Entoni Dejvis pristao na novi petogodišnji ugovor.

Tridesetpetogodišnji Džejms će za obnovu saradnje dobiti maksimalnih 85 miliona dolara.

Lebron Džejms Lejkersi

„Kralju“ je prethodni ugovor isticao na leto 2021, s opcijom igrača za sezonu 2021/2022.

Teoretski, Džejms je mogao da napusti tim na kraju sledeće sezone i izađe na tržište, ali je franšiza iz Los Anđelesa reagovala na vreme i novim ugovorom ‘vezala’ ga do 2023.

Očekuje se da će Broni Džejms, najstariji Lebronov sin, biti izabran na NBA draftu 2023. godine, a najbolji igrač aktuelnih NBA šampiona želi sa njim da igra u istoj ekipi.

Lebron je prošle sezone vodio svoju ekipu do titule sa prosekom od 25.3 poena, 7.8 skokova i 10.2 asistencije.

Kako izveštavaju mediji u Americi i Lebronov saigrač- Entoni Dejvis je u završnim pregovorima sa Los Anđeles Lejkersima oko potpisivanja novog petogodišnjeg ugovora po kom će zaraditi 190 miliona dolara.

Entoni Dejvis Lejksersi

Dejvis, koji je sa Lejkersima osvojio titulu u svojoj prvoj sezoni u timu, će potpisati maksimalni ugovor. On traje pet godina, a uključuje i opciju da pred petu sezonu sa Lejkersima Dejvis može da raskine saradnju.

Entoni bi u prvoj sezoni zaradio preko 35 miliona dolara, svake godine bi se cifra uvećavala da bi u poslednjoj zarada iznosila preko 43 miliona.

Inače bilo je jasno da će ovaj košarkaš nastaviti da igra za Lejkerse, a jedino je trebalo da se ugovore detalji ugovora i dužina trajanja. Na kraju AD ostaje dve sezone duže od Lebrona Džejmsa u Lejkersima koji ima potpisanu saradnju do 2024.

Sourcesportklub

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu