15.3 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

Progovorio žandarm koji je tukao Andreja Vučića

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Žandarm konačno progovorio

Zlatko Gigić, jedan od žandarma koji su po odluci bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića ostali bez posla, dobio je MUP na Upravnom sudu u Nišu, a u presudi se tvrdi da je rešenje o otkazu oboreno. Gigić, jedan od sedmorice žandarma koji su osuđeni za napad na brata predsednika Srbije Andreja Vučića i brata ministra finansija, Predraga Malog, tokom Parade ponosa 2014., kaže za naš portal da je srećan jer je sud doneo pravednu odluku, ali se ipak plaši da ni presuda neće biti dovoljna da vrh policije postupi po njoj i vrati ga u službu.

Otkazi sedmorici žandarma usledili su nakon uslovne osude koju su dobili nakon suđenja za pomenuti napad, a ovi policajci žalili su se zbog te odluke Upravnom sudu, jer su, kako tvrde, smatrali su da imaju pravo da ostanu u policijskoj službi, budući da su uslovno osuđeni.

- Advertisement -

Gigić je svoju pravdu konačno i dobio, ali se ipak nada da će biti pravde jednog dana i zbog slučaja prebijanja, odnosno, da će se jednog dana utvrditi da su njegove kolege i on tog dana prilikom incidenta na Paradi ponosa samo radili svoj posao.

PROČITAJTE JOŠ…

žandarm,

“Iskreno, srećan sam zbog odluke, jer je to dokaz da je sve ono što sam radio ispravno i tačno. Tvrdio sam da sam pogrešnom primenom zakona dobio otkaz, što je sada sud i potvrdio. Sledeća procedura jeste da se obavesti starešina u policiji, što sam ja i uradio, nakon čega će vrh policije odlučiti šta dalje i kakvi su naredni koraci. Nažalost, mislim da se ništa neće promeniti, odnosno, da se ova sudska odluka neće poštovati. Tako da očekujem da će mi ponovo uručiti rešenje o prestanku radnog odnosa”, kaže Gigić za portal.

- Advertisement -

Gigić je rešenje o otkazu dobio 19. decembra prošle godine, kada je presuda Apelacionog suda postala pravosnažna i od tada se nalazi van dužnosti.

On se u razgovoru za Nova.rs osvrnuo i na slučaj prebijanja Vučića i Malog, a nakon čega je njegova, kao i karijera njegovih kolega, krenula nizbrdo.

“Iskreno se nadam da će se jednom utvrditi da smo moje kolege i ja tog dana samo radili svoj posao. Tu su zatajile više strukture, ali je najlakše bilo svaliti bedu na naša leđa, mi smo u najnižem rangu. Očekujem da će jednog dana pravda konačno biti dostignuta i da će konačno biti skinuta ljaga s naših  imena”, kaže Gigić.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti