Proglašena vanredna situacija u Pirotu

Obavezno pročitajte

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić proglasio je vanrednu situaciju u tom gradu, nakon što je kod mesta Sopotski han došlo je do skliznuća vagona na kompoziciji teretnog voza koji je vozio gas amonijak. Došlo je do curenja gasa i velike koncentracije amonijaka u atmosferu, zbog čega je 51 osoba hospitalizovana sa simptimima trovanja. Zbog proglašenja vanredne situacije, škole u Pirotu sutra neće raditi.

Podsetimo, iz MUP-a Srbije je prethodno saopšteno da je oko 17.30 časova, na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han, došlo do skliznuća vagona na kompoziciji terentog voza koji je vozio gas amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu.

Iz MUP-a su apelovali na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze napolje.

Vlasnik portala Pirot Plus Online Nenad Paunović izjavio je ranije večeras za N1 kaže da se u rasponu od 30 kilometara, od Bele Palanke do Pirota, oseća jak miris amonijaka, a da je vidljivost toliko slaba da su pojedini automobili sleteli s puta.

„Piroćanci su u strahu, niko da ne izlazi iz kuće“, ističe Paunović i dodaje da je oko 19.30 evakuisana i kompletna druga smena u fabrici Tigar tajers i svi radnici su poslati kućama.

Paunović je, pozivajući se na informacije iz prijemnog odeljenja Opšte bolnice u Pirotu, rekao da su četiri ekipe Hitne pomoći na terenu, da se osobe koje se žale na trovanje amonijakom stalno dovoze, i da je angažovano sve raspoloživo osoblje.

Iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije porvrđeno je da je dosad hospitalizovana 51 osoba sa simptimima trovanja amonijakom, od čega dve osobe imaju teže simptome.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu