22.7 C
Belgrade
sreda, 28 jula, 2021

PRESTAJE RAT: Vučić i Stefanović potpisali primirje!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Očigledno je došlo do smirivanja tenzija između Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vučića. Bliže se izbori i kampanja, a sukob između njih dvojice je počeo da smeta vladajućoj garnituri, pa je procenjeno da on nije dobar u političkom smislu”, rekao je gostujući u emisiji “Probudi se”, novinar Balkanske istraživačke mreže(BIRN) Saša Dragojlo.

Komentarišući to što su se u prethodnom periodu često održavale vojne vežbe, uz prisustvo državnog vrha, Dragojlo je rekao da bi to trebalo posmatrati u kontekstu afera u čijem središtu su u poslednjih godinu dana bili kako vojska, tako i policija.

vucic,

“To bi trebalo posmatrati iz ugla afera koje su potresale policiju, a koje su bile vezane za prethodnog ministra Nebojšu Stefanovića. Takođe, tu su i afere unutar Vojske Srbije, pre svega vezane za Krušik i druge fabrike namenske industrije. Sad imamo vojne vežbe koje bi trebalo da prikažu kako je vojska u idealnom stanju, da građani vide demonstraciju sile, iako znamo da iza svega toga uopšte nije takvo ‘blještavilo’ i uspeh. Znamo da su fabrike namenske industrije u velikim dugovima, dok zahvaljujući istraživanjima novinara i izbunjivačima takođe znamo da tu ima veoma ozbiljnih indicija za korupciju najviših državnih funkcionera”, objašnjava on.

- Advertisement -

Govoreći o jučerašnjem zajedničkom pojavljivanju Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vučića na vojnoj vežbi, Dragojlo ističe kako mu deluje da su se strasti između njih dvojice smirile.

“Bliže se izbori i kampanja, a taj sukob je počeo da smeta vladajućoj garnituri. Već mesecima postoji određena tenzija čak i u tim prorežimskim medijima zbog sukoba Stefanovića i Vučića. Taj sukob verovatno postoji, prema raznim informacijama koje dobijamo, međutim on više nije dobar u političkom smislu, pa je došlo, bar za sada, do smirivanja tenzija”, navodi Dragojlo.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti