PRAVDA ZA DUMANA: Sud presudio u njegovu korist, VRATITE GA NA POSAO DA HAPSI BANDU!

0
399

Upravni sud uvažio je tužbu bivšeg pripadnika Uprave kriminalističke policije (UKP) i jednog od osnivača pokreta Oslobođenje Milana Dumanovića, zbog otkaza koji je dobio 2019. godine, saopštio je danas taj pokret. Kako se navodi u saopštenju, sud je poništio rešenje disciplinske komisije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), samim tim ukinuo rešenje o otkazu i naložio policiji da donese novo rešenje.

Dumanovićev pravni zastupnik Vladimir Todorić rekao je da je MUP sada dužan da Dumanovića vrati na posao.

– Usled apsolutne zastarelosti disciplinske odgovornosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova je takođe u obavezi da zaustavi svaki dalji progon Dumanovića – rekao je Todorić.

On je dodao da je to druga presuda u korist Dumanovića u tom slučaju.

– Još jednom je dokazano da su otkazi uručeni nelegalno i da se zakon u slučaju Milana Dumanovića krši već pet godina – kazao je Todorić.

Dumanović je izjavio da je sada „ogoljeno jasno da se radi o političkom progonu“.

Sve vreme govorimo da se radilo o čišćenju Uprave kriminalističke policije, jednog od najvažnijih odeljenja policije u borbi protiv kriminala, od poštenih policajaca. To je sprovodila (bivša državna sekretarka MUP-a) Dijana Hrkalović direktno po nalogu (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića“, naglasio je Dumanović.

On je podsetio da je pre dve nedelje takođe pobedio u sudskom procesu na osnovu krivične tužbe direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića. Gašić je tužio Dumanovića nakon gostovanja u emisiji „Utisak nedelje“, kada su izneta „saznanja da su Srpska napredna stranka (SNS) i političke strukture u BIA umešane u trgovinu narkoticima“.

– Sud ovim odlukama praktično potvrđuje da je SNS umešana u kriminalne radnje u Srbiji – kazao je Dumanović.

Policajci Milan Dumanović i Mladen Trbović otpušteni su nakon što su se javno usprotivili političkim zloupotrebama koje u MUP-u sprovodi Srpska napredna stranka.

Ostavite komentar