Poslanica SNS iz Raške potrošila tri tone benzina za pola godine zasedanja u Skupštini

Obavezno pročitajte

Funkcioneri SNS-a poznati su po svojoj bahatosti, a narodna poslanica vladajuće partije Ana Beloica Martać iz Raške obolila je rekord kada je u pitanju isplata troškova i naknada za rad u Skupštini Srbije. Kako se navodi na Instagram profilu „Raška za SiS“ Beloici je isplaćeno tri miliona dinara, pa se tako našla na drugom mestu poslanica sa najvećom isplatom u 2022. godini.

„2002. godine, narodnoj poslanici Ani Beloici isplaćeno je 535.000 dinara na ime troškova prevoza do posla i nazad. Ajmo sad matematiku: Litar benzina košta 170 dinara, znači 535.000/170. Ukupno je potrošila tri tone benzina.“ Napisano je u okviru objave na pomenutom Instagram profilu.

- Advertisement -

“Ajmo sad matematiku: Litar benzina je 170 dinara, znači 535.000/170. Ukupno je potrošila 3 tone benzina”, piše na Instagram profilu “Raska za Sis”. Kako se može videti u troškovima ove narodne poslanice, za njenu platu je izdvojeno 1,1 milion dinara, naknada za prevoz na posao i s posla 535.000, za prevoz za službeni put u inostranstvo 523.000, poslanički dodatak je iznosio 445.000 dinara, smeštaj na službenom putu u inostranstvo 428.000, dnevnice za službeni put 30.000 i ostali troškovi 9.000 dinara.

Ana Beloica je rođena 1992. godine. Živi u Raškoj. Završila je master studije ekonomije. Polaznica je Akademije mladih lidera Srpske napredne stranke.

Pre četiri godine je predstavljena kako deo “Vučićevih mladih lavova”. Članica je Predsedništva Srpske napredne stranke i potpredsednica Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Raška. Poslanica je bila i u periodu od 2020. do 2022. godine. Bila je članica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, kao i zamenica člana Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Odbora za zdravlje i porodicu.

U aktuelnom sazivu deo je poslaničke grupe Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve. Članica je Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih
sredstava i Odbora za evropske integracije, i zamenica člana Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za Kosovo i Metohiju. Takođe, zamenica člana je i Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Mediterana.

Portal Nova.rs pokušao je da kontaktira poslanicu Anu Beloicu, međutim, njen službeni broj telefona, koji je poznat redakciji, nije bio u funkciji.

SourceNova

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu