PORUKA IZ HERSONA: Rusija je ovde zauvek

Obavezno pročitajte

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da je ta zemlja uspostavila dva humanitarna koridora – u Crnom i Azovskom moru. „Preduzima se niz mera kako bi se omogućila bezbednost plovidbe u vodama Crnog i Azovskog mora. Potpuno je eliminisana opasnost od mina u vodama luke Mariupolj”, poručio je Šojgu, a javlja agencija RIA Novosti.

Ruski zvaničnik Sergej Jelisejev (51), potekao iz moćne bezbednosne službe FSB, preuzeo je juče upravljanje ukrajinskim regionom Herson, koji je okupirala Moskva, javlja Beta. Dosadašnji pomoćnik šefa vlade ruske oblasti Kalinjingrad postao je šef vlade regiona Herson, objavio je preko „Telegrama” Vladimir Saldo, koji vodi rusku okupacionu upravu. Bivši ukrajinski poslanik Aleksej Kovaljev, koji je prešao na stranu Moskve, a krajem juna preživeo pokušaj atentata, imenovan je za pomoćnika Jelisejeva za poljoprivredna pitanja. „Rusija je ovde zauvek”, izjavio je on.

- Advertisement -

Ruski borbeni avion, upravo u Hersonskoj oblasti, oborio je ukrajinski jurišni avion Su 25 u vazdušnoj borbi, a ruske snage PVO presrele su tri ukrajinske balističke rakete „točka U”, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, javlja Tas, a prenosi Tanjug.

Guverner ruske Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio je juče da su ukrajinske snage sa 18 projektila granatirale naselje Zernovo u Suzemskom okrugu, ali da nema nema prijavljenih žrtava.

Rusija je saopštila da istražuje izveštaje o mučenjima kojima su, prema njenim navodima, bili podvrgnuti ruski vojnici koje su zarobile ukrajinske snage, a oslobođeni su u razmeni zatvorenika, javlja AFP. Neki od njih su ukazali na brojne slučajeve nasilja kojima su bili podvrgnuti tokom zatvaranja – udarcima, mučenjima strujom, uz uskraćivanje vode i hrane.

Rusija je prošle nedelje saopštila da drži više od 6.000 ukrajinskih ratnih zarobljenika, ne navodeći koliko ima ruskih zarobljenika u Ukrajini.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu