POLJOPRIVREDNICI STIGLI: Ne idemo dok nam se ne ispune zahtevi (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Širom Srbije se ovog utorka održavaju protesiti poljoprivrednika. Traktoristi su krenilu ka Novom Sadu, gde će biti okupljanja ispred Master centra. Poljoprivrednici koji protestuju u Novom Sadu najavili su da će ostati okupljeni na ulici do ispunjenja zahteva.

Poljoprivrednici u Zrenjaninu okupili su se u pola 12, došli su ispred Kristalne dvorane, a na parking su doveli mehanizaciju.

- Advertisement -

Slavko Vukov, poljoprivrednik, kaže da je manifestacija nezadovoljstva poljoprivrednika na protestu i da će biti organizovana protestna vožnja na magistrali sat i po do dva.

On kaže da nijedan bitan zahtev od postavljenih osam nije ispunjen ni delimično, a da su jedino pomaci zabeleženi oko prelevmana na uvoz sireva iz EU.

– Najviše nas žuljaju ratarski zahtevi, vezani za dizanje subvencija po hektaru i za akcize na gorivo. Rečeno nam je da se tome može raspravljati tek 2024. godine – istakao je on.

– Išao bih i na razgovor sa crnim đavolom – odgovorio je on na pitanje da li bi išli na razgovor sa predsednikom Vučićem o njihovim zahtevima.

Kolona sa poljoprivrendicima krenula je od Kristalne dvorane glavnom ulicom u Zrenjaninu. Navodi se da postoji mogućnost blokade magistralnog puta.

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Braničevskog okruga, stigli su traktorima na „Beogradski put“ i parikrali se u obe leve trake kolovoza.

– Na sastanku u ponedeljak u Vladi svi naši zahtevi su odbijeni. Zbog toga smo primorani da izađemo na ulice. Ovde su poljoprivrednici Braničeva, Požarevca Velikog Gradišta, Malog Crnića i Petrovca na Mlavi. Urgentna tema je da se reši cena otkupa mleka, a druga važna tema za nas ratare je niska najavljena cena za otkup pšenice. Drugog dana ćemo ući u radikalnije mere, a to su blokade puteva. Tražimo ono što ima svaki poljoprivrednik u okruženju. Ovo stanje ne možemo da preživimo – rekao je Nedeljko Savić, predsednik UPP Stig Požarevac.

Na snimku objavljenom na Tviteru, vidi se nepregledna kolona traktora, koja se, kako se navodi, kreće ka Novom Sadu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Građani zbog inflacije počeli da jedu manje

Zvanični statistički podaci jasno ilustruju da je, usled negativnih efekata inflacije, u Srbiji od početka godine nastupio realni pad...

Još priča na sličnu temu