Policijski službenici u Lazarevcu predvodili divljanje botova i bacali cigle na kola!

Obavezno pročitajte

Aktivisti Srpske napredne stranke su sinoć drugo veče zaredom sproveli svoju akciju protiv nezadovoljnih građana, koji svake večeri udaranjem u šerpe, zvižducima i pištaljkama pokazuju šta misle o Aleksandru Vučiću i aktuelnom režimu. A taj kontra protest naprednjaka nije prošao bez incidenata, do kojih je došlo u Lazarevcu.

Naime, pristalice vladajuće stranke su se našle na krovu jedne zgrade u Lazarevcu, gde su bila dva policijska službenika, a celu akciju je vodio Nenad Bačanac, član veća Gradskog odbora Lazarevac zadužen za poljoprivredu.

- Advertisement -

Pod njegovom komandom su paljene baklje, puštane su uvredljive pesme protiv jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa, a sve je kulminiralo kada je sa te zgrade pala cigla, koji je oštetila automobil. Ovim činom su ugroženi ljudski životi, jer je u tim momentima ispred zgrade mogao da se nađe neko od žitelja Lazarevca.

A kako je sve izgledalo u tim momentima u ovoj beogradskoj opštini, za Direktno je ispričao Miloš Petković, predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde.

– Mene je najpre zvala gospođa koja živi u toj zgradi i rekla mi je da je videla dva policijska službenika na krovu. Nakon toga nam je dečko, koji takođe stanuje u toj zgradi, rekao da se među njima našao i Nenad Bačanac, inače istaknuti član Srpske napredne stranke u Lazarevcu. On je tu bio sa grupom aktivista i navijačima, koji su nosili kapuljače i maske preko lica – rekao je Petković.

A onda je došlo do incidenta.

– U jednom momentu je pala cigla sa zgrade i napravila je štetu na jednom automobilu, posle čega smo svi izašli napolje. Policajac, koji inače živi u pomenutoj zgradi, zvao je kolege, koji su legitmisali pristalice Srpske napredne stranke, da bi nakon toga i otišli, jer su imali dozvolu za kretanje. A kada je došla policija, Bačanac je ušao u konflikt sa momkom koji ih je zvao.

Kamen koji je pao sa zgrade izazvao je materijalnu štetu, međutim u tim trenucima je mogao da se nađe i neko od građana Lazarevca na ulici. Zato se postavlja jasno pitanje: Da li su aktivistima SNS-a protesti protiv nezadovoljnih građana i vređanje Dragana Đilasa bitniji od ljudskih života?

– Upravo sam to pitanje ja postavio na svom Fejsbuk nalogu. Ne znam više ni kako da objasnim sve ovo što se dešava, ne samo u Lazarevcu, već i u celoj Srbiji. Sve je ovo nenormalno, ludilo je u celoj državi. Svi smo zatečeni.

Ističe Petković da su građani posle pada kamena sa zgrade bili besni na aktiviste Srpske napredne stranke.

– Izašli su stanari iz te zgrade, ali i iz okolnih, protestovali su, negodovali su i psovali su aktiviste Srpske napredne stranke. Jednostavno, građani su bili besni. Jedan od meštana Lazarevca mi je sve objasnio šta se dešavalo, ali nije želeo sve to da iznosi javno, zbog straha za porodicu i posao.

– Oni su palili vatromet koji je pušten sa stadiona FK Kolubara, u jednom parku su imali i bakljadu. Puštali su uvredljive pesme na račun Dragana Đilasa, jednostavno ceo grad je odzvanjao i niko nije imao mira. Jedan moj komšija, koji inače radi u pošti preko ugovora, vraćao se sinoć autom sa drugom koji je imao dozvolu za kretanje. Kada je pomenuo da je bio na akciji naprednjaka, građani su bili besni. Svestan sam svega, mnogi su u strahu jer se brinu za posao i porodicu, malo je mesto i svi žele da se obezbede – rekao je Petković.

„Policija prekinula naš protest protiv Vučića“

Petković je ukazao da u Lazarevcu, baš kao što je to slučaj u celoj Srbiji, vladaju dupli aršini, budući da je policija odmah intervenisala kada su se začule uvredljive poruke na račun Aleksandra Vučića.

– Mi smo u 20.05 udarali u šerpe, preko zvučnika smo puštali parolu „Vučiću, leči se“, ali nas je prekinula policija posle samo tri minuta. Rekli su nam da su, navodno, došli po prijavi. Prekinuli su nas na kratko, a mi smo nakon toga nastavili akciju.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Pad zapadne hegemonije, petrodolar je istorija

Putovanje Vladimira Putina na Bliski istok ukazuje na pad zapadne hegemonije, napisao je nemačko-finski preduzetnik i bivši vlasnik najvećeg...

Još priča na sličnu temu