25.5 C
Belgrade
petak, 1 jula, 2022

POLICIJA PATROLIRA OKO CRKAVA: “Narod zaplašen američkim scenarijom“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Domaći mediji izveštavaju da oko crkava u srpskoj prestonici patroliraju pripadnici policije, valjda da slučajno neki vernik uprkos policijskom času ne bi ušao u svetinju, gde po mišljenju naše vlasti i struke vlada „pošast“ (za razliku od prodavnica, banaka, apoteka). Da nije tako, zar bi toliko priželjno štitili svetinje od vernika na Vaskrs?

Reporteri N1 su javili i da je nekolicima pojedinaca, koji su jutros izveli u šetnju pse po dopuštenju Vučića, iskoristila priliku da na kratko priviri u malu crkvu Svetog Save pored Hrama?!

- Advertisement -

S druge strane, Republika Srpska (Milorad Dodik) je sinoć izdala nalog policiji da, uprkos policijskom času tokom vikenda, ne kažnjava pravoslavne vernike koje na Vasrksa zatekne na putu ka crkvama i manastirima ili u povratku iz istih, kao i da oko svetinja na današnji dan ne sme biti nikakvih patrola policije koje takođe predstavljaju pritisak na veran narod, osim ako nema konkretnog povoda za njihov dolazak.


Pravoslavni vernici u Gruziji i Bugarskoj su takođe proslavili Vaskrs u crkvama, poštujući distancu i noseći maske.

Iako Srbe plaše „američkim scenarijom“ korona epidemije, kao pre toga italijanskim i španskim, Ministarstvo pravde SAD u administraciji Donalda Trampa je prekjuče zvanično poslalo dokument Srpskoj pravoslanoj crkvi u SAD da pravoslavni vernici mogu slobodno da idu na liturgiju u svoje hramove širom SAD tokom Vaskrsa, jer je to njihovo ustavno pravo koje im niko ne moće osporiti, čak i tokom vanrednog stanja.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti