2.6 C
Belgrade
subota, 29 januara, 2022

POD MAČ, BATO: Miloradu Dodiku Amerika uvela sankcije, sledeći su braća Vučić!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sjedinjene Američke Države proširile su listu sankcija koje se odnose na radnje koje se povezuju sa korupcijom širom sveta, a od danas se na listi nalaze pojedinci i firme koje deluju u Bosni i Hercegovini. Na proširenoj listi sankcija nalazi se i Milorad Dodik!Lista sankcionisanih na sajtu Ministarstva finansija SAD FOTO: Printscreen

Lista sankcionisanih na sajtu Ministarstva finansija SAD FOTO: Printscreen

Nakon što je Ministarstvo finansija SAD-a u decembru objavilo proširenu listu sankcionisanih osoba i kompanija iz Srbije, Hrvatske, Kosova i Bugarske, a koje se povezuju s korupcijom i drugim nezakonitim aktivnostima, a kada su, između ostalih, sankcije uvedene Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću, „crna lista“ je sada proširena i na firme i pojedince iz Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -

Prema ažuriranoj listi, sankcije Sjedinjenih Američkih Država uvedene su za: Alternativna televiziju iz Banjaluke zbog povezanosti sa Miloradom Dodikom i Miloradu Dodiku, članu predsedništva Bosne i Hercegovine.

Podsetimo, zvaničnici Sjedinjenih Američkih Država duži period su najavljivali kako su sankcije za brojne pojedince u BiH već na „stolu“. O mogućnosti uvođenja sankcija protiv firmi i pojedinaca u BiH najviše je najavljivao specijalni izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan, koji je tokom posete početkom novembra naglasio da su sankcije spremne i usmerene na pojedince, navodi Klix.ba.Milorad Dodik i Aleksandar Vučić FOTO: Printscreen/InstagramMilorad Dodik i Aleksandar Vučić FOTO: Printscreen/Instagram

– Ove sankcije se odnose na pojedince i lideri moraju biti lično odgovorni. Jesmo razgovarali o sankcijama i sankcije su na stolu. I ne samo sankcije, postoje druga ekonomska sredstva koja se mogu provesti, ne samo protiv lidera koji provode antidejtonske aktivnosti, već i protiv onih koji im daju podršku, protiv kompanija koje im pomažu – najavio je tada Eskobar.

- Advertisement -

Šta će tačno značiti sankcije u ovom slučaju, biće poznato nešto kasnije, ali se pretpostavlja da se individualne sankcije prema Dodiku odnose na zabranu putovanja u SAD, kao i blokadu eventualne imovine i računa u toj zemlji. Ovo je drugi put da SAD Dodiku uvode sanckije. Prvi put se na toj listi našao 2016.

Kada je reč sankcijama firmama, a u ovom slučaju Alternativnoj televiziji, širok je spektar blokada koje mogu biti usmerene protiv kompanije, poput blokiranja računa ili eventualno ograničavanja svake vrste finansijskih transakcija.

- Advertisement -
SourceKlix.ba
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti