PENZIONER UNIŠTIO SPS ČLANICU: Napravio je od televizora, perike i katodne cevi i odneo ispred njihove LOPOVSKE KANCELARIJE!

Obavezno pročitajte

Niški umetnik Slavoljub Blagojević (69), koji je široj javnosti pooznat po tome što je Vučiću vratio vitamine koje je dobio kao penzioner, a onda i izveo performans sa viljuškama koje je poštom poslao predsedniku Srbije, sada je neslaganje sa nametnutim i usiljenim govorima mladih političara iskazao tako što je ispred sedišta niškog SPS napravio skulpturu. Ona je sastavljena od starog televizora, krsta, katodne cevi sa petokrakom. Inspirisao ga je, kako kaže, govor sugrađanke i funkcionerke SPS Ane Grozdenović koja je u „naletu inspiracije“ govorila o tome da „će svetlo da siđe sa neba i da će da nas obasja“!Blagojević ispred prostorija SPS u Nišu FOTO: S. M.Blagojević ispred prostorija SPS u Nišu FOTO: S. M.

– Kada sam je čuo, odmah sam pomislio da će pre da nas kompletno oslepi to svetlo, nego što će da nas obasja. Vidite, mi smo u jednoj skoro potpunoj diktaturi i ako ne reagujemo i ne branimo se, kako ko može i zna, ona će da postane apsolutistička. To je zapravo i moja poruka performansa koji sam izveo – kaže Blagojević.

- Advertisement -

On dodaje da je ona usmerena protiv nakaradne medijske popularizacije koja je okupirala građane Srbije na nacionalnim frekvencijama.

– Sada su i ovi mladi iz SPS krenuli putem Kebare, Martinovića, Pilje i onog Atlagića koji bi trebalo meni da bude uzor, prema broju godina koje ima. To je strašno i tome treba stati na put, a velika uloga u tome je pre svega u onim političarima koji su opozicija kao i u vama novinarima – dodaje naš sagovornik.

Blagojević upozorava na te agresivne govore mladih lidera SNS i njihove akademije, a sada i SPS koji lako mogu sa reči da pređu na delo i ističe da to ne treba dopustiti.

– Jeste da me je Grozdenović inspirisala, ali ona je samo kap u moru tog stereotipnog govora mržnje i agresije kojim se veliča sva nakaradnost ovog sistema – siguran je Blagojević.

Na pitanje da li možemo da očekujemo i neki novi performans, kaže da ne zna, ali će ih po svoj prilici biti s obzirom na to u kakvom društvu i državi živimo.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu