15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

KOVID DIKTATURA: Naložili pripremu „pasoša slobode“, više od pola stanovništva neće vakcinu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Iako i dalje tvrdi da neće uvoditi takav sistem, firmama s kojima je sklopila ugovore vlada Engleske naložila da razviju aplikaciju kojom bi se primenom koda podaci prosleđivali u digitalni pasoš.

Engleska vlada sklopila je ugovore za pravljenje kovid „pasoša slobode“, kojim bi se vršila segregacija u društvu između onih koji su testirani ili vakcinisani protiv korone i onih koji nisu.

Iako i dalje tvrdi da neće uvoditi takav sistem, firmama s kojima je sklopila ugovore vlada Engleske je naložila da razviju aplikaciju kojom bi se primjenom „ku-er koda“ (QR) podaci prosleđivali u digitalni pasoš.

- Advertisement -

„Ku-er“ kod bi se koristio za ulazak u pabove, škole, na posao i, u načelu, na sva javna mjesta.

„Po očitavanju koda, mogao bi se uskratiti pristup onima bez svježeg negativnog testa“, piše Dejli mejl.

Jedan ugovor u visini 42.000 funti dodeljen je u novembru firmi Netcompany UK za razvoj „potvrde/pasoša za kovid-19“, a drugi, u iznosu od 34.000 funti, firmi Hub Company, za razvoj aplikacije s „ku-er“ kodom za testove na kovid.

- Advertisement -

Francuska vlada prisiljena da odloži usvajanje zakona o „korona pasošima“
Vakcinacija u Francuskoj, čiji je početak predviđen za nedelju, neće biti obavezna, ali 55% stanovništva kaže da ne želi da se vakciniše.

Usled širokog narodnog nezadovoljstva najavljenim zakonom o korona pasošima, francuska vlada prisiljena je da odloži njegovo razmatranje u Skupštini.

Nacrt zakona predviđa obavezu građana da imaju dokaz o negativnom testu na kovid ili „preventivni tretman, uključujući vakcinu“ da bi mogli „pristupiti javnom prevozu ili određenim lokacijama, kao i dešavanjima“.

Zbog protesta stanovništva, Vlada je, međutim, morala odložiti davanje zakona u skupštinsku proceduru.

Francuski ministar zdravstva Olivije Veran izjavio je da se zakon odlaže:

„Pošto francuski narod mora imati povjerenja u vakcinaciju i pristupiti joj slobodne volje, jer smo i dalje u stanju zdravstvene krize… vlada neće davati zakon u skupštinu u sljedećih nekoliko mjeseci, dok se ovo stanje ne okonča.“

Nacrt zakona naišao je na kritiku širom političkog spektra u Francuskoj. Konzervativni poslanik Fabijan di Filipo nazvao ga je „ucjenjivanjem vakcinom“, dok ga je predsjednica Nacionalnog saveza Marin le Pen nazvala „u suštini totalitarnim“.

Vakcinacija u Francuskoj, čiji je početak predviđen za nedelju, neće biti obavezna, ali 55% stanovništva kaže da ne želi da se vakciniše.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti