14 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

PAPA ISTUPIO: NATO možda doprineo da dođe do napada na Ukrajinu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Papa Franja rekao je da je NATO priibližavanjem Rusiji možda doprineo da dođe do ruske invazije na Ukrajinu i poručio da je predložio sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi.

U intervjuu za Korijere dela sera, papa se osvrnuo na napad Rusije na Ukrajinu i rekao da, iako možda ne ide toliko daleko da kaže da je prisustvo NATO-a u susednim zemljama „isprovociralo” Moskvu, ono je „možda olakšalo” invaziju.

- Advertisement -

On je potvrdio da Sveta stolica od sredine marta traži sastanak pape i Putina u Moskvi. „Naravno da nam je potrebno da lider Kremlja odredi vremenski okvir. Još nismo dobili nikakav odgovor i još uvek pokušavamo, uprkos mom strahu da Putin ne može i ne želi da održi ovaj sastanak u ovom trenutku”, naglasio je papa.

Papa Franja je za sada isključio odlazak u Kijev i naglasio da prvo mora da ide u Moskvu i da se sretne sa Putinom. Od invazije na Ukrajinu, papa je u više navrata kritikovao ovu agresiju, izbegavajući eksplicitno da pomene Putina, u skladu sa spoljnom politikom Vatikana da drži otvorena vrata za mogući dijalog, preneo je Tanjug.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti