PAPA FRANJA UDARIO HODOČASNICU PO RUCI: Skandal u Vatikanu (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Snimak pape Franje koji po ruci udara (pre)entuzijastičnu hodočasnicu, koja ga je uhvatila za ruku i odbijala je da ga pusti, obišao je svet.

Podsetimo, papa Franja je juče na Trgu svetog Petra pozdravljao decu i hodočasnike pa je u jednom trenutku udario ženu po ruci kako bi se oslobodio njenog stiska.

- Advertisement -

Incident se dogodio dok je papa Franja hodao središtem Vatikana. U jednom trenutku ga je jedna žena uhvatila za ruku i privukla prema sebi.

Uznemireni Papa udario ženu po ruci

Papu je takav neočekivani postupak vidno uznemirio te je udario ženu po ruci kako bi se oslobodio njenog stiska. Čak je u jednom trenutku i viknuo na nju, piše CNN.

Pre nego što je uhvatila Papu za ruku, žena je rukom napravila znak krsta. Obratila se 83-godišnjem papi dok ga je hvatala za ruku, ali nije jasno šta je pokušavala da mu kaže.

Papa: Izgubio sam strpljenje

Papin potez izazvao je burne reakcije po društvenim mrežama. I dok jedni smatraju da je reakcija rimskog biskupa bila preterana, drugi tvrde da nije imao izbora i da je morao da se reši napasne hodočasnice.

Danas se, javlja AFP, o incidentu oglasio i sam papa koji je istakao da je „izgubio strpljenje“.

„Često izgubimo strpljenje, to se događa i meni. Izvinjavam se za loš primer koji sam juče dao“, rekao je papa danas pre mise u Vatikanu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu