PANIKA U MOLDAVIJI: Mi smo moguća nova meta Rusije

Obavezno pročitajte

Premijerka Moldavije Natalija Gavrilitsa je u razgovoru za CNN izrazila zabrinutost da bi ta zemlja mogla da bude sledeća meta ruske invazije.

„Zabrinuti smo, naravno. Rizik postoji. To je zasad još uvijek hipotetski scenarij, ali ako ruske snage krenu prema jugozapadu i prema Odesi, tada ćemo, naravno, biti itekako zabrinuti“, rekla je premijerka Moldavije.

- Advertisement -

„To je jako teška situacija, ne samo za Moldaviju nego za svaku malu zemlju, svaku državu koja se oslanja na međunarodni poredak utemeljen u pravilima. Ako neka država može da pokrene rat aneksije bez obaziranja na međunarodno pravo, tada niko nije siguran i mislim da bi mnoge države trebalo da budu zabrinute“, dodala je.

Premijerka navodi i da Moldavija ima „tešku istoriju u komplikovanom regionu“ sveta, dodajući da je rat u Ukrajini naneo štetu moldavskoj ekonomiji.

„Nakon Ukrajine, Moldavija je pretrpela najteže ekonomske posledice rata. Već beležimo jako visoku inflaciju, u junu je iznosila 32%“, zaključila je premijerka.

SourceB92

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu