OTAC NIKODIM ISTUPIO: Satanista Vučić bira izdajnika patrijarha!

Obavezno pročitajte

Mislim da je primer poslednjeg našeg patrijarha jasno pokazao da je on čovek koga je država tu postavila i on je bio potpuno odan pogrešnoj izdajničkoj politici Aleksandra Vučića do te mere da ga je za tu izdajničku politiku ne samo branio rečima „On se bori za Kosovo kao lav“, nego ga je odlikovao – rekao je arhimandrit Nikodim Bogosavljević.

On se osvrnuo na izbor patrijarha, rekao da bi na tom mestu „drugosrbijansci najradije voleli da vide Grigorija, mondena, jer im po duhu najviše odgovara“, međutim, misli da će o tome ipak odlučivati Vučić, da će voditi glavnu reč i tražiti kandidate potpuno odane.

– Ima tu par kandidata koji potpuno odgovaraju i Vučiću i svetskim centrima i državnim i verskim. Reč je o vladiki bačkom Irineju, i njegovom učeniku i duhovnom sinu, mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju. Oni su sve vreme bili lojalni svim vlastima, pogotovo je bila poznata lojalnost Irineja bačkog Miloševićima i znamo da je Porfirije imao jednu svetsku funkciju oko frekvencija – rekao je Nikodim Bogosavljević, i dodao:

- Advertisement -

– To je nespojivo, po kanonima je zabranjeno da se episkop bavi svetskim poslovima. Ali, danas je sve moguće, po devizi episkopa Atanasija, koji je rekao „kanone mačku o rep“. To su poslušnici, koji su poslušni državi, da li su ucenjeni, da li imaju puter na glavi, dosijee, u svakom slučaju, to je kriterijum – pojasnio je Nikodim Bogosavljević.

Sednica Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske crkve, na kojoj će biti izabran novi patrijarh, zakazana je za 18. februar.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dačić: Milošević je simbol buđenja srpskog naroda, socijalisti su patriote

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je SPS patriotska stranka, a nekadašnji predsednik države Slobodan Milošević...

Još priča na sličnu temu