Osuđen „Vučićev zamenik“, uzimao novac od građana

Obavezno pročitajte

Šezdesetšestogodišnji Zvonko Cvetković, koji se predstavljao kao savetnik Aleksandra Vučića, pa od Nišlijke iznudio 30.000, a od žene iz Ćuprije 350.000 dinara, osuđen je pred Višim sudom u Nišu.
Lažni savetnik, sada prvostepeno osuđen za prevaru i iznudu, oštećenima je govorio da je Vučićev savetnik za bezbednost i visoki funkcioner BIA, da je osim sadašnjeg predsednika Srbije, tada premijera, u bliskim odnosima i sa drugima iz državnog vrha.


Tako je vlasnicu firme iz Niša N. R. ubedio u svoj lažni posao i da je ona pod istragom i pred hapšenjem, pa je pred njom navodno razgovarao sa zvaničnicima, tužiocem za organizovani kriminal i tražio 30.000 evra, navodno namenjenih njima, da ne bi bila uhapšena. Na suđenju se čulo da je N. R. iz dva navrata isplatila ceo iznos.

- Advertisement -

Od V. M. iz Ćuprije je dobio 350.000 dinara, koje je tražio kao pozajmicu da renovira kuću koju je kupio. Kuću, međutim, nije kupio, a V. M. je za veći deo isplaćenog iznosa koji joj nije vraćen uzela kredit.

Predstavljao se kao Miroslav Milenković, savetnik tadašnjeg premijera Vučića. Prevara je razotkrivena jer se oštećena N. R. zaista srela sa Aleksandrom Vučićem, kada je sa članovima Vlade bio u Nišu dve godine kasnije, 2017.
Osuđeni ima pravo žalbe na prvostepenu presudu.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu