Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Obavezno pročitajte

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

Najavila je da će Kosovo objaviti dokaze o „direktnim naređenjima koja su došla od Vučića“ za oružani incident u Banjskoj, kada je poginuo jedan pripadnik KP i trojica napadača srpske nacionalnosti.

- Advertisement -

„Imamo jasne dokaze koje ćemo objaviti u narednim danima o direktnim naređenjima koja su došla od Vučića“, kazala je ona u intervjuu sa Kristijanom Amanpur.

Upitana o izjavi Vučićža za CNN dan ranije, Osmani je rekla da svi dokazi upućuju na to da Beograd ipak stoji iza incidenta.

Osmani nije odgovorila da li će Priština formirati Zajednicu srpskih opština, već je rekla da je Kosovo „pod napadom“.

Osmani je rekla da Kosovo traži da Srbija izruči Milana Radoičića i druge koji su učestvovali u nasilju u Banjskoj, za koje je rekla da predstavljaju teroristički napad sa ciljem aneksije severa Kosova „po uzoru na Krim“.

Optužila je Srbiju da želi da destabilizuje Zapadni Balkan i time omogući predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da u regiji otvori „novi front“ protiv Zapada.

„Važno je to sprečiti kažnjavanjem i sankcijama protiv Srbije. U suprotnom će Srbija biti ohrabrena da nastavi sa nasiljem, ne samo prema Kosovu, nego i drugde u regionu“, rekla je Osmani.

Navela je i da još uvek nema potvrde da je Srbija smanjila prisustvo vojske na granici.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko je radnik u pekari iz Blaca koga je SPS razrešio funkcija zbog pesme o Vučiću

Dejan Dimitrijević, radnik u pekari u Blacu, 30 godina je član SPS-a i nisu tačni navodi da je deo...

Još priča na sličnu temu