OCHA: Skloništa za raseljene u Gazi su u sve gorim uslovima

Obavezno pročitajte

GAZA – Oko 1,4 miliona ljudi je raseljeno u Pojasu Gaze, a 544.000 je smešteno u 147 skloništa Ujedinjenih nacija namenjenih za hitne slučajeve, koja su u „sve strašnijim uslovima”, saopštila je danas Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih pitanja (OCHA).

Broj raseljenih čini više od 60 odsto populacije Gaze od oko dva miliona ljudi, navodi Si-En-En.

- Advertisement -

OCHA je istakla da nestanci struje i zabrana uvoza goriva u Pojas Gaze „imaju razarajuće posledice” na zdravstveni sistem i pristup čistoj vodi.

„Sve veće korišćenje vode iz nebezbednih izvora povećava rizik da može da dođe do razvoja bolesti i širenja”, istakla je OCHA, naveo je Tanjug.

U izjavi od petka, Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRVA) takođe je upozorila na sve opasnije uslove u Pojasu i dodala da je 16 članova UNRVA izgubilo živote u prethodnih 12 dana.

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je u petak novinarima u Beloj kući da kamioni koji nose humanitarnu pomoć treba da uđu u Gazu „u narednih 24 do 48 časova”.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Pojavljuje se novi, pravedniji i demokratičniji sistem

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je model globalizacije, koji su uglavnom kreirale zapadne zemlje radi ostvarivanja sopstvenih...

Još priča na sličnu temu