15.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

PRVO RUŠI, PA MU PUŠI: Obradović spreman za razgovor sa svim opcijama! Samo da se dohvati Skupštine!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Iako je proevropski deo opozicije kritikovao pojedine desno orjentisane stranke zbog „ispijanja“ vina sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem tokom sastanka sa delegacijom Republike Srpske, pokret Dveri ostaje otvoren za saradnju sa svima, kako ističe za Danas Boško Obradović, dok kao alternativu navodi formiranje „patriotskog bloka“.

Obradović je ovako odgovorio na pitanje Danasa o mogućem zajedničkom nastupu sa ostalim kolegama iz opozicije, koji se ograđuju od saradnje sa organizacijama desnice nakon njihovog odazivanja na prijem u vili Mir. 

– Srpski pokret Dveri je otvoren za razgovor sa svim kolegama u opoziciji oko formiranja zajedničke izborne liste na svim nivoima izbora, računajući i zajedničkog predsedničkog kandidata. Alternativa tome je Patriotski blok i stvaranje izborne liste Ujedinjene patriote, kako je radno nazivam, ako istraživanja javnog mnjenja kažu da je bolje da opozicija ide u više različitih ideoloških kolona, naveo je Obradović.

- Advertisement -

On je istakao da su Dveri i do sada bile otvorene za saradnju podsećajući ponovo na gašenje Saveza za Srbiju, čiji su deo bile i Dveri i ukazujući da je ostatak kolega iz opozicije odgovoran za prestanak rada ovog saveza.

– Mi ni do sada nismo bili smetnja za taj razgovor o saradnji u obe opcije, međusobnom nenapadanju i zajedničkoj borbi protiv izborne krađe, ali ga nema od trenutka kada su ostale kolege rešile da ugase Savez za Srbiju, naveo je Obradović.

Kako Danas nezvanično saznaje među drugim strankama desnog bloka, još uvek nije bilo zvaničnih pregovora između Dveri ili ostalih organizacija koje bi ideološki pripadale na „patriotskoj“ listi kakvu Obradović predlaže, pa unutar tih organizacija nije još uvek bilo diskusije da li bi ušli u ovakav savez.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti