NOVINAR IZ PIROTA: Građani su u strahu, niko ne izlazi, evakuisan i Tigar tajers

Obavezno pročitajte

Večeras je na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja kod mesta Sopotski han došlo do skliznuća vagona na kompoziciji teretnog voza koji je vozio amonijak, tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije amonijaka u vazduhu. Piroćanci su u strahu, niko ne izlazi iz kuće, izjavio je za N1 novinar Nenad Paunović, vlasnik portala Pirot Plus Online. Oko 19.30 sati, evakuisana je kopletna druga smena u fabrici Tigar tajers i svi radnici su poslati kućama.

Paunović za N1 kaže da se u rasponu od 30 kilometara, od Bele Palanke do Pirota, oseća jak miris amonijaka, a da je vidljivost toliko slaba da su pojedini automobili sleteli s puta.

„Kao da si u tunelu bez svetala“, opisuje Paunović.

Zbog slabe vidljivosti su, kako ističe, zatvoreni i putni pravci, tako da se iz Pirota ne može izaći, niti se u grad može ući. Jedini alternativni pravac je, kako kaže, preko sela Ponor.

„Piroćanci su u strahu, niko da ne izlazi iz kuće“, ističe Paunović i dodaje da je oko 19.30 evakuisana i kompletna druga smena u fabrici Tigar tajers i svi radnici su poslati kućama.

Paunović je, pozivajući se na informacije iz prijemnog odeljenja Opšte bolnice u Pirotu, rekao da su četiri ekipe Hitne pomoći na terenu, da se osobe koje se žale na trovanje amonijakom stalno dovoze, i da je angažovano sve raspoloživo osoblje.

Podsetimo, iz MUP-a Srbije je prethodno saopšteno da je oko 17.30 časova, na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han, došlo do skliznuća vagona na kompoziciji terentog voza koji je vozio gas amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu.

Iz MUP-a su apelovali na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze napolje.

Takođe saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na auto-putu i magistralnom putu je u prekidu zbog slabe vidljivosti, a alternativni putni pravac je, kako je već naveo sagovornik N1, preko sela Ponor.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu