NOVI SAD: Policija juriša na narod, prete novinarima, tuku žene koje mirno sede!

Obavezno pročitajte

Novi Sad

U Novom Sadu na Trgu ispred Gradske kuće se oko 18 sati okupilo nekoliko stotina građana, kojima se pridružuju studenti iz novosadskih studentskih domova. Masa je brzo narasla na nekoliko hiljada, a duga kolona demonstranata zatim je nastavila da se kreće ulicama grada.


- Advertisement -

U Novom Sadu je policija krenula u juriš na narod, prete i novinarima i ne daju im da snimaju. Teraju devojke koje mirno sede u protestu.

Pre toga su demonstranti bacili kamenicu na prozore zgrade EU i očigledno je ta „svetinja Soroševaca na vlasti“ toliko važna za Vučevića i ekipu, da su izdali momentalno naređenje da se krene na narod. Ipak, narod se u Novom Sadu i dalje ne povlači sa ulica, uprkos hapšenju i prebijanju.

Građani se masovno pridružuju protestu. Neki i napuštaju gradski prevoz i ulaze u kolonu.

Demonstranti su na Bulevaru oslobođenja i krenuli su ka zgradi Banovine. I dalje se sporadično smenjuju pesme o Kosovu i svetinjama sa levičarskim pesmama i pozivima za hapšenje Vučića.

Grupa od pet mladića obučenih u crno gađala je patrolu policije kamenjem i petardama. Napad se desio na uglu Bulevara i Maksima Gorkog.

Mada je zvanična organizacija protesta pozivala na protest bez ikakvog organizatora, na samom početku protesta je došlo do verbalnog sukoba između pokreta desničara kojim rukovodi Uroš Veljović i mladića za kog, kako saznajemo, pripada pokretu “1 od 5 miliona”.

SourceNova S

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu