NOVI RAT TINJA U VRHU DRŽAVE: Kon i Vesić u klinču

Obavezno pročitajte

Novi rat na pomolu! Ukrstila su se mišljenja epidemiologa i člana Kriznog štaba Predraga Kona i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića. Kon je izjavio da će Krizni štab pooštriti mere za vikend, dok je Vesić protiv toga, istakavši da korona vreba u bilo koje doba dana i da je protiv skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata.

– Nekakvog skraćenja vremena ugostiteljskih objekata će svakako biti. Ako nekome kažete da ne može da radi tokom vikenda, to je skraćenje radnog vremena – rekao je dr Kon.Predrag Kon FOTO: ATA ImagesPredrag Kon FOTO: ATA Images

On je u Danu uživo na televiziji N1 rekao da to znači da „neko ne radi za vikend uopšte“. Epidemiolog je govorio na koga se ta mera odnosi.

– Mi smo definisali mesta koja su najveća mesta zaražavanja. Prvenstveno se odnosi na skijališta, što je više puta rečeno – podvukao je Kon.

Kon je govorio i da nešto slično možemo da očekujemo i kada je reč o kafićima, restoranima i tržnim centrima.

Podsetimo, Vesić je juče istakao da će glasati protiv odluke o skraćenju radnog vremena.

– Glasaću protiv odluke o skraćenju radnog vremena, ako dođe do tog predloga. U restoranu možete da se zarazite i u 15, u 18 ili 21 čas. Suština je da se poštuju mere. Ako se skrati radno vreme, ukinuće se cela jedna smena kod ugostitelja. Ne mogu da pristanem na to da 10 do 15 hiljada ljudi ostane bez posla – kazao je Vesić.

Čije će mišljenje prevagnuti i kakav će epilog biti, videćemo verovatno u petak.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poslanik SPS za vreme Skupštine o KiM gleda porniće (FOTO)

Rasprava, uvrede, koškanje, pa i tuča - sve smo to videli na zasedanju Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji....

Još priča na sličnu temu