3 C
Belgrade
ponedeljak, 6 decembra, 2021

NOVAK ĐOKOVIĆ PREKINUO ĆUTANJE: Slobodnog novinarstva je sve manje, širi se propaganda koja odgovara svetskoj eliti!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Slobodnog novinarstva i informisanja je sve manje. Sve se više kontroliše iz jednog ili dva izvora, pa se širi propaganda koja odgovara eliti ili određenoj grupaciji ljudi, rekao najbolji teniser sveta

Novak Đoković priznao je da ga pogađaju negativni komentari i pisanja svetskih medija, naročito povodom predstojećeg Australijan opena.

Bilo je na konferenciji pred meč nekoliko tema, glavna je i dalje Australija.

„Što se tiče Australije, da bih izbegao spekulacije i pretpostavljanja, čekam zvaničnu objavu, pa ću odlučiti šta ću i kako ću. Ne razmišljam samo o sebi, već i o svim drugim teniserima. Kolege smo, deo jedne celine, trebalo bi više da se ujedinimo oko važnih stvari, ali tog zajedništva nažalost nije bilo u poslednjih trideset-četrdeset godina… Sada smo povukli prvi korak, ali još ima mnogo posla. Jedinstva igrača nema na potrebnom nivou. Da ono postoji, mnogo bismo se lakše nosili sa stvarima“.

Svetski mediji ga ne štede, pa se Novak isključio.

- Advertisement -

„Ne čitam novine ni po aplikacijama ni štampana izdanja, ne gledam ni vesti na TV-u već nekoliko godina. Ipak, zbog prisustva na društvenim mrežama, dođem do tih informacije koje se provlače kroz medije. Ne mogu da kažem da me ne pogađa – čovek sam, imam emocije, i naravno da mi je stalo… Koliko god da mi je stalo da zastupam prave vrednosti, da se borim za pravdu i za istinu, toliko mi je i stalo šta generalno ljudi misle o meni. Ne zavisi mi život od toga, jer znam ko sam i šta sam, trudim se da živim život po pravim postulatima. Da grešim, grešim, ali pogađa me nepravda i kada se šire laži“, rekao je Novak.

„Ne pogađa me kao ranije, jer sam na neki način i navikao – od svetskih medija, pa i od domaćih… Stvara se jedna propaganda, uvučen sam u sve to na osnovu nečega što sam ranije govorio. Sistem informisanja je otišao u pravcu koji više nije onaj koji je osnova za novinarstvo. Slobodnog novinarstva i informisanja je sve manje… Sve se više kontroliše iz jednog ili dva izvora, pa se širi propaganda koja odgovara eliti ili određenoj grupaciji ljudi. Sigurno da me pogađa, ali to me neće sprečiti da se zalažem za stvari za koje smatram da su ispravne“.

- Advertisement -
SourceBlic
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti