NOVA PRAVILA EVROLIGE! Zvezda će igrati protiv Asvela!

Obavezno pročitajte

Na sastanku predstavnika klubova, usvojen je predlog Evrolige kojim se uvode nova pravila u „kovid protokolu“. U skladu sa novom odlukom, utakmica između Asvela i Zvezde biće odigrana naknadno.

Evroliga je, posle sugestija Unije igrača i Borda trenera, ublažila pravila koja su osvojena na početku sezone, a tiču se mečeva klubova u kojima su igrači zaraženi koronavirusom.

Nova pravila odnosiće se i na Evroligu i na Evrokup, a takođe će imati retroaktivno dejstvo, što znači da će se odnositi i na mečeve koji su prethodno registrovani rezultatom 20:0.

Ukoliko jedna ekipa nema osam igrača na raspolaganju za odigravanje meča, odnosno, ukoliko se tim nalazi u karantinu zbog zaraze koronavirusom, utakmica će biti odložena i to maksimalno tri puta, ukoliko postoje slobodni termini.

evroliga

U slučaju da ne postoje slobodni termini, ili ukoliko je meč već odložen tri puta, ekipa koja je prouzrokovala odlaganje izgubiće meč službenim rezultatom.

Postavljeni su i krajnji rokovi do kada se mečevi mogu odlagati: 13. aprila za regularni deo Evrolige, 5. maj za mečeve plej-ofa Evrolige; 22. decembar za regularni deo Evrokupa, odnosno 23. februar za mečeve plej-ofa Evrokupa.

S obzirom da odluka ima retroaktivno dejstvo, mečevi koji su već bili na rasporedu a nisu odigrani, biće organizovani naknadno.

To su utakmice Asvel – Panatinaikos (iz trećeg kola Evrolige), Asvel – Crvena zvezda (četvrto kolo Evrolige), Baskonija – Zenit (treće kolo Evrolige) i Valensija – Zenit (četvrto kolo Evrolige).

Slična situacija je sa utakmicama Evrokupa: Cedevita – Bursaspor (drugo kolo), Venecija – Burž (treće kolo), kao i Burž – Uniks (četvrto kolo).

Na sastanku klubova naglašena je potreba da se ostane fleksibilan, ali i poštovanje osnovnih principa zaštite zdravlja pojedinaca, sve to sa željom da se sačuva regularnost takmičenja, iz poštovanje pravičnosti.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu