NIŠ SE UMIRITI NE MOŽE: Narod traži presretače zbog bahatih vozača, najavljen VELIKI PROTEST!

Obavezno pročitajte

Nakon poslednje saobraćajne nesreće u Nišu, kada je devetnaestogodišnjak „audijem“ pokosio dvojicu prolaznika, od kojih je jedan dvanaestogodišnji dečak, Nišlije su ponovo na ulici. Traže oštru i nedvosmislenu reakciju policije na bahatu vožnju, i „presretače“ na saobraćajnicama, koje uveče postaju poligoni za „divljanje“ automobilima. U niškoj Policijskoj upravi nisu odgovorili pozivu N1 na razgovor o sve glasnijem nezadovoljstvu.

U punoj brzini, “audi” je uleteo na trotoar, pokosio pešake i jedva se zaustavio desetinama metara dalje. Od zadobijenih povreda u bolnici je ubrzo preminuo prolaznik, sticajem okolnosti aktivista Sindikata Sloga iz Niša. Dvanaestogodišnjak koji se vraćao kući je, od siline udarca, preleteo dvadesetak metara preko ograde. Preminuo je na licu mesta. Ljudi i danas pale sveće na Bulevaru Medijana. Danima su upozoravali na automobil koji ovuda “divlja”, piše N1.


“Taj momak je danima divljao gradom – da ga niko nije zaustavio, da ga niko nije dirao zbog toga. Zašto se to dešava, ko njega štiti, ko te ljude generalno štiti kada rade to po ulicama – meni to zaista nije jasno. mislim da je to jedna autodestrukcija društva, mi sami sebe uništavamo tolerancijom tih ljudi, a onda takav pristup dovodi do ovoga do čega je doveo”, kaže građanin Niša Milan Miljković.

Dovela je, opet, i do nezadovoljstva građana koji još ne zaboravljaju tragediju na pružnom prelazu pre dve godine, kada je voz prepolovio autobus pun putnika.

Nekoliko stotina nezadovoljnih okupilo se i sinoć, na mestu poslednje nesreće. Traže od policije jasnu reakciju, a od čitavog sistema da adekvatnim, a ne simboličnim kaznama pošalje poruku svima koji “divljaju” automobilima po gradu. Među njima je bio i sagovornik N1.

“Ovde godinama ne postoji adekvatna sudska kazna za neko počinjeno delo. Dakle, taj klinac vidi i čuje kako se nešto desilo… On nema straha, on tera svoje. Sedne u auto i vozi”, kaže Miljković.

Aktivisti i građani podsećaju da je pre mesec dana stradala devojka na drugom bulevaru, tako što ju je, dok je vozila svoj auto, udario drugi u punoj brzini, na crveno. Jedna 24-godišnjakinja u bolnici se danima bori za život, jer ju je 31. decembra, uoči Nove godine, “pokosio” automobil, maltene, ispred kuće.

“Da li je neko video policijske patrole? Ne da kontrolišu nas koji vozimo 5, 10 ili 15 kilometara na sat, već one koji kontrolišu bahatu vožnju. Zašto ne pozicioniramo pet policijskih presretača na pet kritičnih mesta u gradu i da sprečimo ovakve stvari”, kaže Srđan Nonić iz Niške inicijative.

Na pitanje da govore za N1 o nezadovoljstvu građana bezbednošću u saobraćaju, sada vidljivom i van društvenih mreža, Policijska uprava Niš nije odgovorila. Ćute i o tome da li planiraju da sada preduzmu neke dodatne mere.

I stanovnici Duvaništa i ostale Nišlije očekuju reakciju policije. Okupiće se ponovo na mestu poslednjeg stradanja, na Bulevaru Medijana, u subotu tačno u 15 sati.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu