Nemačka zabranila aktivnosti u znak podrške Hamasu

Obavezno pročitajte

Nemačka je danas zabranila aktivnosti kojima se pruža podrška palestinskom Hamasu, a posebno aktivnosti jednog udruženja čiji članovi su izrazili podršku toj islamističkoj grupi u njenoj borbi protiv Izraela.

„Uz Hamas danas sam potpuno zabranila aktivnosti jedne organizacije čiji cilj je uništenje države Izrael“, rekla je ministarka unutrašnjih poslova Nansi Fezer.

- Advertisement -

Nemački kancelar Olaf Šolc je 12. oktobra najavio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova izdati zabranu aktivnosti podrške Hamasu u Nemačkoj i organzaciju kao što je „Samidun“ čiji članovi „otvoreno na ulici slave najbrutalnija teroristička dela“.

REUTERS/Johanna Geron

Evropska unija je 2003. godine proglasila Hamas za terorističku organizaciju.

„Samidun“ je organizacija koja pod pokrićem udruženja za solidarnost sa zatvorenicima, širi antiizraelsku i antijevrejsku propagandu, rekla je Fezer.

Ta organizacija je podržala i veličala i razne druge inostrane terorističke organizacije, među kojima i Hamas, rekla je ona.

Tanjug/Boris Roessler/dpa via AP

„Samidun“ koji je organizovao takozvane spontane demonstracije kao odgovor na napad Hamasa 7. oktobra na Izrael, pokazao je „svoju viziju antisemitskog i nehumanog sveta“, opisala je ministarka.

Nemačka je zabeležila stotine krivičnih prestupa povezanih s ratom Izraela i Hamasa od početka njihovog sukoba. Među njima je bio niz antisemitskih incidenata, kao što je bacanje molotovljevih koktela na sinagogu u Berlinu.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Netanjahu: Vi ste sledeći – Nemačka, Evropa

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je na opasnost od islamista u Evropi, rekavši da će taj kontinent biti sledeći na...

Još priča na sličnu temu