Nebenzja: Ukrajinci vide da stvarna pretnja dolazi od politike režima Zelenskog

Obavezno pročitajte

NjUJORK – Većina Ukrajinaca vidi da stvarna pretnja ne potiče od Rusije, već od zločinačke politike režima Vladimira Zelenskog, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja.

On je rekao da je očigledno da drugi ukrajinski regioni, koji su videli pravu prirodu kijevskog režima, vrednuju iskustva LNR, DNR (Luganske i Donjecke Narodne Republike), Hersonske i Zaporoške oblasti.

- Advertisement -

„Dovoljno je podsetiti se izveštaja Međunarodne organizacije za ljudska prava Hjuman rajts voč, koja je saopštila da je ukrajinska vojska koristila kasetnu municiju za granatiranje nekoliko okruga Harkovske oblasti, što je izazvalo brojne smrtne slučajeve među civilima, pošto je kijevski režim granatirao Buču, a zatim izložio tela poginulih u granatiranju, pokušavajući da ih prikažu kao žrtve ruskih osvajača”, rekao je on.

Kako je dodao, ne čudi što su, prema priznanju uprave Kupjanskog okruga, kada su joj se približile ruske trupe, njeni stanovnici odbili da budu evakuisani, „radije čekajući naše vojnike”, prenosi Tas.

Prema rečima ruskog diplomate, većina Ukrajinaca shvata da „pretnja za njih ne dolazi od Rusije, već od zločinačke politike režima Zelenskog”.

„Sada je potpuna mobilizacija. NATO vodi hibridni rat protiv Rusije u Ukrajini do poslednjeg Ukrajinca, a nakon neuspele kontraofanzive Ukrajinci su na izmaku i ne žele da idu u mlin za meso”, rekao je Nebenzja, prenosi Tanjug.

Naglasio je da Ukrajincima nije trebalo dugo da saberu dva i dva, jer sada na društvenim mrežama, kako je rekao, uzima maha kampanja za bekstvo u Rusiju gde je nekoliko miliona Ukrajinaca već našlo utočište.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

RASKOŠ I VELIKI PROFITI: Koliko vredi vila Radoičića i kako je stekao toliko bogatstvo?

Vila Milana Radoičića koju je pretresla kosovska policija pre nekoliko dana otvorila je pitanje legalnosti imovine bivšeg potpredsednika Srpske...

Još priča na sličnu temu