1.6 C
Belgrade
utorak, 30 novembra, 2021

NE ZAOBILAZI NI NAJMLAĐE: Dve bebe u Srbiji zaražene koronavirusom

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da su u Srbiji do sada potvrđena dva slučaja zaraženih beba virusom korona. Prva beba sa Kovidom-19 je u kućnoj izolaciji, dok je beba stara sedam meseci na lečenju u KBC „Dragiša Mišović“.

„Prva beba je bila na kućnom lečenju jer nije imala nikakve tegobe, ali je bila pod stalnim nadzorom lekara Instituta za majku i dete. Dešava se da deca budu zaražena, ali srećom kod njih se do sada nisu ispoljili ozbiljniji simptomi“, rekao je Lončar za RTS.

- Advertisement -

Direktor KBC „Dragiša Mišović“ Vladimir Đukić rekao je za TV Pink da na toj klinici leži beba stara 28 nedelja zaražena virusom korona kao i da se u toj bolnici leči dosta mladih.

„Mi imamo bebu od 28 nedelja, roditelje, otac i sin, sin i majka, porodice cele, svi su ugroženi, jedina preventive je potpuna izolacija“, kazao je Đukić.

Od 120 pacijenata jedan je na respiratoru, nekoliko na kiseoniku.

- Advertisement -

„Dosta je mladih. Nažalost, nisu svi u idealnom stanju, ali postoje stvarno svi preduslovi da se više nego kvaliteno zbrinu i nadam se da će biti u redu“, kazao je direktor KBC, prenose Novosti.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti