NAVIJAČI UHAPŠENI: Zbog transparenta o silovanju srpskih žena i dece u Zagrebu

Obavezno pročitajte

Navijači pohapšeni

Zagreb je potresao veliki ustaški skandal, a policija je brzo reagovala.

Nakon što je Srpsko narodno veće objavio jutros na Tviteru fotografiju na kojoj se vide zagrebački navijači kako drže jeziv natpis u rukama („Je***emo srpske žene i decu“), izgrednici su uhapšeni.

- Advertisement -

Do ovog trenutka četiri osobe su privedene.

Zagrebačkim ulicama rulja mog života teče.

navijači,

Kako podseća Blic, slovo „u“ u reči „decu“ je pretvoreno u ustaško, a grupa mladića razvukla je i zastave HOS-a, tzv. „Hrvatskih odbrambenih snaga“, paravojne formacije iz rata kojim je rasparčana nekadašnja Jugoslavija.

Fotografiju je u Zagrebu, u Kustošijanskoj ulici, snimio fotograf Nikola Šolić i objavio je na Fejsbuku. U tom statusu je napisao i da je, uz transparent i HOS-ovu zastavu, grupa uzvikivala „ubij, ubij!“.

Tim povodom, hrvatski portal Index je poslao pitanje zagrebačkoj policiji da li je nešto preduzela ovim povodom, a odgovor glasi ovako:

„Obaveštavamo Vas da je 11. jun a2020. u večernjim satima bila primljena dojava o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu te da su na mesto događaja odmah bili upućeni policijski službenici. Prilikom dolaska na mesto zatražene intervencije, policijski službenici nisu zatekli niti neposredno svedočili protivpravnom ponašanju vezano uz dojavu o remećenju javnog reda i mira.

No, preduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje. S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje biće uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka. Dosadašnjim postupanjem policije, u službene prostorije dovedene su četiri osobe koje se dovodi u vezu s događajem“, prenosi „Index“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu