7.6 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

NARODU JE DOSTA: Izlazi iz Pančeva ka Beogradu ponovo pod blokadom

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Poljoprivrednici koji protestuju u Pančevu od podne su počeli ponovo da blokiraju saobraćaj na raskrsnici obilaznice koja vodi ka Beogradu, tako da se sada na svakih sat vremena vozila propuštaju po 20 minuta kroz blokadu, izjavio je za Tanjug Ivan Adamov, jedan od učesnika protesta.

„Počeli smo ponovo s blokadama, jer smo od 10 do 12 sati čekali odgovor iz vlade na zahteve koje smo danas poslali, ali nam se niko nije obratio, pa čak i ne odgovaraju na pozive”, rekao je Adamov.

- Advertisement -

Dodao je da će ukoliko tako ostane večeras saobraćaj na prilazima Pančevu iz pravca Beograda biti potpuno obustavljen.

Pančevački poljoprivrednici su u zahtevima koje su poslali vladi danas prepodne mejlom zatražili da cena suncokreta ovogodišnjeg roda bude 75,60 dinara po kilogramu, od čega bi proizvođači dobili 73 dinara sa PDV-om, trgovci bi dobili preostala 2,6 dinara, a transportne troškove bi snosile uljare.

Traži se da svi ovi iznosi budu isplaćeni najkasnije do 15. oktobra ove godine.

- Advertisement -

Poljoprivrednici su tražili i da na postojeću cenu dizel goriva od 179 dinara koju sada plaćaju dobiju popust od još 20 dinara i to na 50 litara po hektaru za površinu zemlje do 20 hektara.

Zahtev je i da se premija za mleko za drugi kvartal ove godine isplati u visini od 15 dinara po litru, a za treće i četvrto tromesečje dinar po litru, kao i da se proglasi jednogodišnji moratorijum na poljoprivredne kredite, s tim da država snosi eventualne dodatne troškove koje bi moratorijum proizveo.

Predstavnik Inicijative za spas poljoprivrednika Radoslav Adamović izjavio je Tanjugu da traktori i dalje blokiraju deo Bulevara Mihajla Pupina u Novom Sadu, ali da postoje nagoveštaju da bi u toku dana mogao da dođe neko iz Vlade kako bi pokušali da postignu sporazum od kojeg ih, kako je rekao, dele samo „neke sitnice”.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti