NAROD U NEMAČKOJ SE DIGAO: Izašli na ulice! Traže da Vlada prestane da podržava Ukrajinu i da ukine sankcije Rusiji!

Obavezno pročitajte

Više hiljada ljudi demonstriralo je danas u Kelnu tražeći od nemačke vlade da prestane da podržava Ukrajinu i da odustane od sankcija koje je uvela Rusiji.

Demonstrante je dočekalo nekoliko desetina protivnika, koji su se okupili ispred čuvene gotske katedrale kako bi izrazili podršku Ukrajini.

- Advertisement -

„Nemačka je u haosu“, rekla je Elena Kolbasnikova, organizatorka skupa, ponavljajući tvrdnju ruskog predsednika Vladimira Putina da ruska invazija štiti Ruse u istočnoj Ukrajini, prenela Hina.

Protest u Nemačkoj Foto:ROBERTO PFEIL / AFP / Profimedia

Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc rekao da je uveren da Nemačka ima dovoljno gasa da prebrodi zimu. Ruski mediji su to osporili, rekavši da će se zapadna Evropa smrzavati ove zime zbog nedostatka ruskog gasa.

Iako je ruska dijaspora u Nemačkoj ogromna, od početka rata bilo je relativno malo skupova podrške Putinu. Mnogi od današnjih demonstranata držali su ruske zastave ili transparente na kojima je bio precrtan natpis NATO.

Organizatori su prikupljali donacije za separatističke snage koje podržava Rusija u Donbasu u istočnoj Ukrajini.

Ivan Belousov, koji se pridružio onima koji su protestovali protiv ruskog predsednika, rekao je da su „došli da pokažu da u Nemačkoj ima mnogo govornika ruskog jezika koji veruju da je Putin skliznuo prema fašističkom režimu“.

SourceNova RS

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu