NapreDNO: Vesić vređao profesore Građevinskog fakulteta! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Iako se već mesecima trudi da pokaže kako se promenio, kako je fin i pristojan, Goran Vesić ipak nije uspeo da pobedi sebe. Na skandalozan način je reagovao na argumentovane kritike „naprednjackog metroa“ koje je u ime Građevinskog fakulteta izneo dekan Vladimir Kuzmanović.

– Svi ovi veliki stručnjaci, od raznih fakulteta, niko se time ne bavi. Njima nije važno da ljudi dobiju u Mladenovcu voz. Jer to je… kako da kažem, oni su u centru grada. Oni ocenjuju saobraćaj tako što otvore prozor. To su na rekli na jednom sastanku – prtičao je Vesić. 

Ljude koji se čitav život bave naukom, profesore Građevinskog fakulteta, ali i ostale stručne ljude, kojima su građevina i saobraćaj struka, Vesić je izvređao najprimitivnijim rečima. I jasno pokazao odnos koji on i Aleksandar Vučić imaju prema znanju i struci.

- Advertisement -

A šta je to toliko pogodilo pravog gradonačelnika Beograda? Tvrdnje cele stručne javnosti da je sadašnji projekat metroa pogrešan, da ne rešava saobraćajne probleme, da su trase pogrešno projektovane i da je cena ogromna.

Objašnjavajući kako se došlo do ovakvih linija Slaven Tica, nekadašnji direktor GSP-a koga je tadašnji gradonačelnik Dragan Đilas smenio jer je kao direktor sebi odobravao prekovremene sate i tako povećavao platu, objasnio je da su to odlučili ozbiljni strani stručnjaci.

I Tica, koji je za svoju saradnju sa SNS-om nagrađen profesurom na Saobraćajnom fakultetu i svi ostali gradski čelnici su ovu tvrdnju ponavljali kao mantru. Prof. Kuzmanović je njihovu laž razotkrio u dve rečenice objasnivši da su strani projektanti projekat uradili na osnovu projektnog zadatka koji je definisao grad.

A u njemu jasno piše da je cilj razvoj lokacija Makiša, područja Beograda na vodi, Ade Huje, a ne rešavanje saobraćajnih gužvi. Da je ovo drugo, što je inače suština postojanja metroa u svakom gradu na svetu bio ulazni podatak, trase bi bile one koje su zacrtane pre više desetina godina. I cena bi bila tri puta manja.


Pošto na argumente nemaju odgovor, naprednjaci se, kao i uvek, okreću vređanju i nipodaštavanju onih koji ih kritikuju. Ništa novo i ništa što neće prestati dokle god su na vlasti.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu