Nakon navoda o albumu Karleuše: „Telekom novcem građana plaća poznate ličnosti da botuju za SNS“

Obavezno pročitajte

Vest da je Telekom Srbija sponzorisao novi projekat pevačice Jelene Karleuše nije mnogo iznenadio javnost.

Kako piše Danas, za mnoge to nije iznenađenje s obzirom na to da ta državna kompanija već godinama finansira brojne estradne i druge javne ličnosti koje, s druge strane, u medijima jasno podržavaju stranku na vlasti.

- Advertisement -

Kako ističu sagovornici Danasa, druga po veličini nacionalna kompanija služi kao neka vrsta protočnog bojlera, preko kog se novcem građana Srbije finansira podrška režimu Aleksandra Vučića, dok se sama zadužuje kako bi isplatila svoje obaveze.

Na platnom spisku Telekoma, kako su prenosili mediji, proteklih godina našlo se više javnih ličnosti različitih profila, a ekonomista Danilo Šuković kaže da je to skandalozan vid korupcije koji za cilj ima dobijanje političke podrške.

To je svojevrstan vid korupcije gde se novac građana daje za subkulturu, što je prvo zlo, a zauzvrat vlast dobija neku bednu političku podršku. To je stvarno nešto što ovo društvo može samo da upropasti, ništa drugo„, kaže Šuković. 

S druge strane, kako kaže, državna kompanija i javni resursi se uništavaju.

Ali, ko vas za to pita. Da se novac građana koristi u tako jednu nakaradnu svrhu, jer ta dama (Jelena Karleuša) ima negativan uticaj na omladinu i kulturu u Srbiji uopšte, i to je po meni ‘duplo golo’. To je jako loše i nedopustivo. Ali nažalost, u jednoj zemlji u kojoj su institucije takve kakve su, sve to može da prođe i mi sada možemo samo da ukažemo na to i tu se sve završava. Za mene je to skandalozno sa kog god aspekta pogledate, kosi se sa zdravim razumom i poražavajuće za celu Srbiju„, zaključuje Šuković.

Poslanik Narodni pokret Srbije Đorđe Stanković, koji je u Parlamentu i izneo podatak da je Karleušin poslednji album uz još neke projekte isplaćen do maja ove godine sa 450.000 evra, a da joj je obećan još milion, ističe da je tako režim našao način da plati „botovanje“ poznatih ličnosti.

Aca Lukas je prošle godine dobio 300.000 evra za neki svoj projekat, i to neposredno pre nego što je gostovao u Hit Tvitu i u toj emisiji vređao novinarku Žaklinu Tatalović. Stiče se utisak da im je bukvalno napisano šta treba da kažu u gostovanjima. Nakon toga i Jelena Karleuša je dobila novac za album i vrlo slično radila. U međuvremenu, Željko Joksimović, koji je između ostalog i producent, za Tanjug televiziju je dobio od države godišnji ugovor na šest miliona evra, koji je potpisao na pet godina, što znači da će dobiti oko 30 miliona evra ukupno. Joksimović, koji se inače ne izjašnjava previše, ali je jasno na kojoj je strani, na društvenim mrežama je podržao miting pristalica SNS i pozivao na njega. Tu su još i estradne zvezde, koje ne rade tu vrstu botovanja, primera radi, imate Milicu Pavlović koja je praktično prijatelj kuće Vučić, a koja je dobila novac od Telekoma za snimanje albuma, ali to nije ni krila„, navodi Stanković.

On napominje da se telekom koristi za prenošenje novca podobnim ličnostima, kada to država ne može direktno da uradi.

Telekom može da sponzoriše sve i svašta, i na taj način je vlast rešila kako da finansira javne ličnosti koje će za uzvrat da je podržavaju„, napominje Stanković.

Međutim, „podrška“ Telekoma ne završava se kod javnih ličnosti koje bi mogle da imaju uticaj na svoje pratioce ili obožavaoce, već su pretenzije da se kontroliše što veći udeo medija na domaćoj sceni.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić iznela je ranije informacije da je Telekom, između ostalih, sa više desetina hiljada evra finansirao Dragana j. Vučićevića i svojevremeno otvaranje njegove nove Informer televizije.

Ekskluzivno imam saznanja i da je glavni finansijer ove nove Informer televizije, a ko bi dugi bio nego državna kompanija Telekom Srbija, pošto je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić već viđen kako obilazi prostorije te nazovi televizije na adresi Bulevar Peke Dapčevića. Dakle oni se više i ne kriju kako novac svih građana daju svojim medijskim tajkunima da građanima prete, proganjaju ih, huškaju, a Vučića predstavljaju kao jedini izbor„, navela je tada Tepić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu