Najmasovniji napad na Kijev do sada: Rusija napala Ukrajinu sa oko 75 dronova

Obavezno pročitajte

Rusija je danas napala Ukrajinu sa oko 75 bespilotnih letelica iranske proizvodnje Šahed, od kojih je 71 uništen protivvazdušnom odbranom, saopštile su ukrajinske oružane snage.

Napad je, prema rečima šefa kijevske gradske administracije Sergeja Popka, bio „najmasovniji vazdušni napad dronovima na Kijev od početka rata“, napominjući da je protivvazdušna odbrana oborila više od 60 dronova iznad grada.

- Advertisement -

Napad na Kijev je trajao u talasima više od šest sati i izazvao je nestanak struje u 77 stambenih zgrada i 120 institucija, rekao je Popko.

Prema navodima gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička ;tokom napada ranjeno je najmanje pet civila, među kojima je i 11-godišnje dete.

„Naši vojnici su oborili većinu dronova. Nažalost, ne sve“, napisao je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na Telegramu.

Pored Kijeva eksplozije su se čule i u reginima Sumi, Dnjepropetrovsk, Zaporožje, Nikolajev i Kirovgrad.

Napad je izvršen ;na Dan sećanja na Holodomor koji se obeležava u znak sećanja na veštačku glad u Sovjetskoj Ukrajini koja je ubila milione Ukrajinaca od 1932. do 1933. godine, a obeležava se četvrte subote u novembru.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu