9.8 C
Belgrade
četvrtak, 23 septembra, 2021

MUP POTVRDIO PISANJE MEDIJA: Vulin pukovnik policije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Portal Direktno.rs postavio je više pitanja ministru policije Aleksandru Vulinu, koji se s osmehom slika sa osuđivanim tipovima, između ostalog i da li je sebi dodelio čin pukovnika, na šta je danas reagovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdnim odgovorom!

Dakle, u saopštenju koje nam je poslao MUP jasno piše da je čovek, koji je ceo radni vek proveo u politici,  postao oficir policije i da mu je utvrđen odgovarajući čin policijskog službenika.Aleksandar Vulin i kolege policajci FOTO: MUPAleksandar Vulin i kolege policajci FOTO: MUP

U tekstu „Ministre Vulin, je l’ znate kroz šta je prošao kapetan Stolić„, o torturi kroz koju prolazi kapetan u SBPOK Božidar Stolić, postavili smo i sledeće pitanje Vulinu:

- Advertisement -

„Da li ste, gospodine ministre, sebi prigrabili čin pukovnika MUP-a i kog ste to puka pukovnik? Tako se potpisujete na dopisima, pa je red da objasnite“.

I MUP je objasnio ovu stavku, pa je jutros naveo da reaguje „povodom zluradih i netačnih tvrdnji određenih medija i političara da je Vulin“, kako ti mediji i političari kažu, „sebi prigrabio čin pukovnika policije“.

– U skladu sa Zakonom o policiji i Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji je donet u junu 2018. godine, radno mesto ministar unutrašnjih poslova razvrstano je u radno mesto policijskog službenika u statusu ovlašćenog službenog lica. U skladu sa tim zakonskim i podzakonskim propisima, a uzimajući u obzir radni staž, ministru je utvrđen odgovarajući čin policijskog službenika. Napominjemo da je isto pravilo važilo i za prethodne ministre unutrašnjih poslova, jer je to radno mesto uvek bilo u sistemu policijskih službenika – odgovorio nam je MUP.

- Advertisement -

U objašnjenju kabineta ne stoji koji je to radni staž ostvario pukovnik Vulin, u kojoj to oblasti je zablistao i koju je to policijsku akademiju završio, pa je dobio zvanje oficira. Kolege oficiri policije, neka vam je uzdravlje.

Poznato je da Vulin dečačke snove ostvaruje noseći uniforme najpre vojske, posle i policije, ali da se potpisuje kao pukovnik – previše i od njega!

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti