MUP: Novi propisi uskoro, važeći nisu predviđali starosnu granicu za streljanu

Obavezno pročitajte

Važeći zakoni u Srbiji nisu predviđali starosnu granicu za odlazak u streljanu, ali se podrazumevalo da roditelji tamo ne vode decu, izjavila je Bojana Otović Pjanović iz Službe za suzbijanje kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ona je rekla da je Vlada Srbije, nakon dva masovna ubistva u Beogradu i Mladenovcu, MUP-u pored kontrole streljana naredila i da u naredna tri meseca sa Ministarstvom pravde napravi propise kojima će maloletnicima biti zabranjeno da ulaze u streljane i tamo imaju obuku.

- Advertisement -

„Ono što je specifično, kao jedan od zaključaka vlade je da u postojećem Krivičnom zakoniku bude predviđeno posebno krivično delo za ono punoletno lice koje maloletnom omogućava da dođe u kontakt sa vatrenom oružjem, ili ga obučava da rukuje oružjem“, rekla je Otović Pjanović za RTS.

Prema njenim rečima, to je ranije bilo obuhvaćeno kroz krivična dela „izazivanje opšte opasnosti“, ili „teško delo opšte sigurnosti“, ali će sada biti posebno.

Upitana šta građani da rade ukoliko vide dete u streljani, Otović Pjanović je navela da imaju obavezu da pozovu policiju, nakon čega će ona sprovesti odgovarajuću proceduru.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

NOLE PORUČIO: Neću da idem niz dlaku sistemu! (VIDEO)

Na konferenciji za medije na Rolan Garosu, Novak Đoković je istakao da ne želi da se menja ni da...

Još priča na sličnu temu