3.1 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

MUP HITNO: Vučiću ugrožena bezbednost!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije da je predsednik Aleksandar Vučić neprekidno na meti onih protiv kojih država mora da se bori – mafije i organizovanog kriminala.

– Svakome je jasno da je Aleksandar Vučić ključni čovek za borbu protiv organizovanog kriminala. Čovek čija politička energija i politički autoritet najbrže stave sve resurse države u borbu protiv organizovanog kriminala i mafije zbog čega je najviše izložen i zbog čega su članovi njegove porodice najviše izloženi – podvukao je Vulin.

Ukazavši da nije dobro govoriti o stepenu zaštite predsednika, Vulina je naveo da u tom pogledu često postoji nerazumevanje javnosti, koja svaku bezbednosnu meru smatra preteranom, bahatom i bezobraznom, a kao da čeka da se nešto ružno desi, kako bi pitala zašto mere nisu preduzete.

- Advertisement -

Pritisak na predsednika i njegovu porodicu je prema Vulinovim rečima konstantan i zlonameran.

vučić,
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

– U zemlji koja je imala toliko tragičnih iskustava pitanje bezbednosti prvog čoveka u zemlji ne može da bude olako shvaćeno. Ja sam spreman da snosim sve napade u javnosti koji će doći zbog toga, ali ću apsolutno dati sve od sebe i primeniti sve što je u zakonskoj nadležnosti MUP-a da predsednik Republike i njegova porodica budu bezbedni – rekao je Vulin.

Ministar je iznoseći lično zapažanje naveo da Vučić ponekad potcenjuje pretnje po sebe, što, kako Vulin kaže, nije dobro.

- Advertisement -

– Predsednik Vučić je imao tu hrabrost da pokrene ovaj obračun. Njemu bi bilo najlakše da to posmatra sa distance, ali se izjasnio i stavio sebe kao metu i jasno dao do znanja odakle dolazi najveća pretnja za mafiju: od Aleksandra Vučića koji ima hrabrost i sposobnost da se sa ovim zlom zaista obračuna – naglasio je Vulin.

Ministar je rekao da je podrška i pomoć predsednika od značaja za sve koji rade u bezbednosnom sektoru i najveći signal svim profesionalcima koji znaju da ih država štiti i da neće morati da objašnjavaju zašto su nekoga priveli.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova ima ogromnu podršku predsednika Vučića i zahvaljujući njoj dajemo rezultate – kazao je Vulin.

FOTO: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Osvrnuvši se na nedavna hapšenja osumnjičenih za malverzacije kojima je naneta šeteta budžetu, Vulin je istakao da u borbi protiv korupcije nema zaštićenih:

– Ne znam kad se desilo, teško je setiti se da je iko ranije kao predsednik Republike Srbije i predsednik Srpske napredne stranke, rekao da su ljudi koji čine SNS bez ikakve zaštite. Mi smo gledali neka druga vremena kad se štitilo i kad su oni koji su bili članovi vladajuće partije mogli da rade šta hoće. SNS je uradila nešto što nijedna druga politička partija nije. Rekla je prvo svim svojim članovima i funkcionerima – vi prvi niste zaštićeni.

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti