MUP HITNO: Vučiću ugrožena bezbednost!

Obavezno pročitajte

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije da je predsednik Aleksandar Vučić neprekidno na meti onih protiv kojih država mora da se bori – mafije i organizovanog kriminala.

– Svakome je jasno da je Aleksandar Vučić ključni čovek za borbu protiv organizovanog kriminala. Čovek čija politička energija i politički autoritet najbrže stave sve resurse države u borbu protiv organizovanog kriminala i mafije zbog čega je najviše izložen i zbog čega su članovi njegove porodice najviše izloženi – podvukao je Vulin.

Ukazavši da nije dobro govoriti o stepenu zaštite predsednika, Vulina je naveo da u tom pogledu često postoji nerazumevanje javnosti, koja svaku bezbednosnu meru smatra preteranom, bahatom i bezobraznom, a kao da čeka da se nešto ružno desi, kako bi pitala zašto mere nisu preduzete.

Pritisak na predsednika i njegovu porodicu je prema Vulinovim rečima konstantan i zlonameran.

vučić,
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

– U zemlji koja je imala toliko tragičnih iskustava pitanje bezbednosti prvog čoveka u zemlji ne može da bude olako shvaćeno. Ja sam spreman da snosim sve napade u javnosti koji će doći zbog toga, ali ću apsolutno dati sve od sebe i primeniti sve što je u zakonskoj nadležnosti MUP-a da predsednik Republike i njegova porodica budu bezbedni – rekao je Vulin.

Ministar je iznoseći lično zapažanje naveo da Vučić ponekad potcenjuje pretnje po sebe, što, kako Vulin kaže, nije dobro.

– Predsednik Vučić je imao tu hrabrost da pokrene ovaj obračun. Njemu bi bilo najlakše da to posmatra sa distance, ali se izjasnio i stavio sebe kao metu i jasno dao do znanja odakle dolazi najveća pretnja za mafiju: od Aleksandra Vučića koji ima hrabrost i sposobnost da se sa ovim zlom zaista obračuna – naglasio je Vulin.

Ministar je rekao da je podrška i pomoć predsednika od značaja za sve koji rade u bezbednosnom sektoru i najveći signal svim profesionalcima koji znaju da ih država štiti i da neće morati da objašnjavaju zašto su nekoga priveli.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova ima ogromnu podršku predsednika Vučića i zahvaljujući njoj dajemo rezultate – kazao je Vulin.

FOTO: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Osvrnuvši se na nedavna hapšenja osumnjičenih za malverzacije kojima je naneta šeteta budžetu, Vulin je istakao da u borbi protiv korupcije nema zaštićenih:

– Ne znam kad se desilo, teško je setiti se da je iko ranije kao predsednik Republike Srbije i predsednik Srpske napredne stranke, rekao da su ljudi koji čine SNS bez ikakve zaštite. Mi smo gledali neka druga vremena kad se štitilo i kad su oni koji su bili članovi vladajuće partije mogli da rade šta hoće. SNS je uradila nešto što nijedna druga politička partija nije. Rekla je prvo svim svojim članovima i funkcionerima – vi prvi niste zaštićeni.

SourceKurir

Ostavite komentar

Najnovije objave

RUSKI DIPLOMATA: Pokrenuli su rat bez pravila – Zapad treba da bude spreman za sve

Rusija se neće ograničavati po pitanju mogućih odgovora na ograničavanje cene ruske nafte koju je uveo Zapad, izjavio je...

Još priča na sličnu temu