19.6 C
Belgrade
subota, 13 avgusta, 2022

MUKE PROKUPČANA: Vlast ih bacila na kolena, nemaju vodu, zapušena kanalizacija, razovali im ulice! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Problem u prokupačkim ulicama u centru grada Miloša Obilića i Solunskoj, odnosno u delovima tih ulica se nastavlja, prokopani kanal stoji, nanosi koje su donele padavine takođe, a posle četiri dana tek u ulici Miloša Obilića uključena je voda. U delu Solunske još uvek je nema. Nekoliko radnika prokupačkog vodovoda našlo se na terenu, bager pomera naslage. Građani ne vide kraj ovom vrzinom kolu. Preskaču kanal dubok više metara, a kako naiđe kiša, sve više potkopava zemlju i pravi još veću rupu.

FOTO: S. M.

Dragoslav Milentijević, koji živi u ovoj ulici kaže da je bilo strašno gledati kako vodovodni i kanalizacioni kanal, koji je tek napravljen nosi voda. To samo povećava troškove, tvrdi on, i tako će ostati sve dok se ne asfaltira ulica.

U Miloša Obilića preskaču kanal da dođu do svojih kuća, kao i u Solunskoj gde zbog nanosa koje je donela voda, ne može da se prođe. Ne daj bože da zatreba Hitna ili vatrogasci….

- Advertisement -

Miroslava Stanković (69), koja ima operisan kuk, žali nam se da još nemaju vodu, da ne može da je donese od komšija iz susedne ulice gde su je pustili i da ne vidi kraj svemu ovom.

Prokupčani u problemu

Problem sa ulicom je krenuo još pre godinu dana, kada je zbog visokog nagiba, ona počela da tone. Čekalo se do pre mesec dana da se počne sa vodovodnim radovima i koji tek što su završeni, stiglo je nevreme, koje je bukvalno sve pokvarilo, odnelo sav pesak kojim su zatrpane cevi, opet ih ogolio i vratio na početak. Kako kažu radnici vodovoda koje smo zatekli na terenu, već treći put rade isto. Tako će opet, ako padne kiša.

Ranije nam je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović potvrdio da je namera bila da se prvo napravi vodovodna i kanalizaciona mreža, a onda asfaltira ova ulica, ali kako se čekao rebalans budžeta 30. juna ove godine, asfalt može tek u septembru, zbog toga što još nije raspisana javna nabavka.  

- Advertisement -

A problem se pojavio i na putu za selo Balčak, jer je kiša odnela taj put koji su meštani jedva iskukali da se sanira. Muku muče i stanovnici naselja Trnavački put, koji su dobili asfalt zbog industrijske zone koja se gradi preko puta njihovih kuća, ali zbog loše nivelacije i podignutog asfalta iznad nivoa placeva i ulica, sve padavine završe u njihova dvorišta.

FOTO: Direktno.rs

– Sam sam morao da dovlačim dva kubika peskada malo zagradim i sada kada je pala kiša, sve je odnela. Pisali smo peticiju, pre tri meseca je dolazio zamenik gradonačelnika i u njegovo ime obećao da će da se reši problem za desetak dana i od tada ih nema – jada nam se Sava Mladenović.

Njegov komšija pokazuje kako su napravili trotoar sa strane nove industrijske zone širi nego kolovozna traka, a njih ostavili bez trotoara.FOTO: S. M.FOTO: S. M.

– Čisto pranje para. Ova opština samo gleda da uzme pare i ništa drugo. Plaćamo sve, a nemamo čak ni trotoar, a sada nam i voda uništava kuće i dvorišta. Ovo nigde nema i njih nigde nema – dodaje očajan Rajko Radović.

Pokazuje jedan mali ispust za atmosfersku vodu i ukazuje na to da se zbog krivina plaše za bezbednost dece, koja moraju da pređu taj put kako bi išla po trotoaru.FOTO: S. M.FOTO: S. M.

– Za stranu na kojoj su kuće nema trotoara, ali zato ima za ledinu prekoputa, koja je pitanje da li će i kada da postane industrijska zona – besni su stanovnici ovog naselja.

Novnar Direktno.rs se ponudio da volontira i sa svima njima vadi vodu, pesak i nanose, ali su nam rekli da je naše da obavestimo javnost, a da nadležni treba da rade svoj posao.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti