Moskva spremila odgovor u slučaju da Zapad odluči da konfiskuje rusku državnu imovinu

Obavezno pročitajte

Elvira Nabiulina rekla je 8. novembra da će zamrzavanje i konfiskacija ruske imovine od strane Zapada postaviti presedan sa negativnim posledicama.

- Advertisement -

Moskva će morati da pribegne simetričnim merama u slučaju da Zapad odluči da konfiskuje rusku državnu imovinu, rekao je danas ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov.

„Ako Vašington i njegovi sateliti ipak odluče da ukradu našu suverenu imovinu, uveravam vas da Rusija neće ostaviti takav izazov bez snažnog i proporcionalnog odgovora. Mi ćemo, u stvari, biti primorani da delujemo simetrično“, naglasio je Antonov u intervjuu za TASS.

On je podsetio da se u američkom Kongresu razmatra predlog zakona kojim bi se američka administracija ovlastila da konfiskuje rusku imovinu.

„Američki analitičari otvoreno priznaju da Vašingtonov „govor tela“ o mogućnosti zaplene ruske suverene imovine jeste pre svega deo pokušaja da se Evropljani podstaknu da preduzmu odlučniju akciju“, istakao je Antonov podsećajući da su najveći deo ruskih fondova, oko 200 milijardi dolara, zamrzle evropske birokrate.

Guverner ruske Centralne banke Elvira Nabiulina rekla je 8. novembra da će zamrzavanje i konfiskacija ruske imovine od strane Zapada „postaviti presedan sa negativnim posledicama u celini po razvoj globalnog finansijskog sistema“.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu